null Beeld

Zoete aardappel hasselback met mierikswortelroom

Hasselback aardappels zijn dun gesneden aardappels met kaas en boter uit de oven.  Leuk om bijvoorbeeld als bijgerechtje op tafel te zetten.

Anouk Bik

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 60 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 zoete aardappels
  • 4 el olijfolie 200 g crème fraîche
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • 2 handen kruiden (dille, peterselie, waterkers, bieslook etc.)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  2. Was de zoete aardappels en snijd deze voor ¾ in met een mes. Snijd dunne plakjes van 3 mm dik*.
  3. Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar. Verdeel de zoete aardappels over een ovenschaal en breng ze op smaak met zout, peper en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.
  4. Rooster de hasselback aardappelen in 50-60 minuten goudbruin en krokant aan de bovenkant.
  5. Meng de crème fraîche met de mierikswortel, overige olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  6. Eet de hasselback aardappels met een flinke schep mierikswortelroom en veel verse kruiden.

* Zeker weten dat je niet te ver snijdt? leg de aardappel tussen 2 stokjes en snijd tot het hout.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: Op deze manier pof je supersnel en makkelijk een (zoete) aardappel

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Fotokok en receptuur: Jacqueline Pietrowski.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden