null Beeld

Zoete trek? Zo maak je in een minuut een kaneelbroodje in een mok

Soms heb je ineens onwijs zin in iets lekkers bij de koffie of thee, maar heb je precies op dat moment geen koekjes in huis. Niet getreurd, want dan maak je gewoon deze kaneelbroodjes in een mok. Nadat je alle ingrediënten in de mok hebt gedaan, is het in een minuut gepiept.

Je hebt er een paar ingrediënten en een magnetron voor nodig.

Recept kaneelbroodje in een mok

Op Instagram doen inmiddels heel wat filmpjes de ronde waarin mensen cinnamon rolls in a mug maken. En we snappen het, want het ziet er behalve eenvoudig ook heel erg uit om van te watertanden.

Wat je nodig hebt voor het deeg:

1 ei

1 eetlepel suiker

1 eetlepel melk

3 eetlepels pannenkoekenmix

1 eetlepel vanille-extract

Voor de vulling:

1 eetlepel ongezouten boter

2 eetlepels bruine suiker

0,5 eetlepel kaneel

Voor het glazuur:

4 eetlepels poedersuiker

1 eetlepel melk

Hoe maak je een kaneelbroodje in een mok?

Maak het deeg door alle ingrediënten voor het deeg te mixen. Strooi dan wat bloem over je aanrecht zodat je het deeg hier kunt kneden en uit kunt rollen.

De vulling maak je door in een aparte kom de ingrediënten te mixen. Smeer het vervolgens op het deeg. Rol het deeg op en snij het in stukjes. Die stukjes doe je in een mok.

Doe het 50 seconden tot een minuut in de magnetron. Roer ondertussen het poedersuiker en de melk door elkaar voor het glazuur. Als de magnetron piept schenk je het glazuur er nog overheen en voilà: je verse kaneelbroodje is klaar.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden