null Beeld

Zomerfit – Yoga bij De Waterlelie

Zie ook: Yoga Beachparty, Yoga Festivalen Het Yogahuis.


Bij yogapraktijk ‘De Waterlelie’ leert u hoe en waarom yoga werkt. Word lekker zomerfit met yoga! Yoga-praktijk ‘De Waterlelie’ in Hindeloopen (Friesland) biedt tal van leuke cursussen op gebied van yoga voor uzelf of de baby.

Yoga voor uzelf

De oefeningen zijn heel verschillend en kunnen zowel rustig als inspannend zijn. Door yoga lukt het om de grenzen te verleggen of te accepteren.

Omdat niet iedereen op hetzelfde niveau begint, worden de oefeningen op het individu afgestemd. Er wordt tijdens de oefeningen veel aandacht besteed aan de reacties van het lichaam en er wordt gelet op de ademhaling. De adembeweging en lichaamsbeweging zullen elkaar ondersteunen, waardoor er een samenspel ontstaat.

Yoga vereist geen spierkracht, maar vraagt aandacht om te ervaren wanneer het lichaam wel of niet meedoet en waar het onbuigzaam of juist flexibel is.

Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Cursus yoga

  • Woensdag van 20:30 – 21:45 uur.

Prijzen

  • De eerste les (proefles) is gratis. Een 10-lessenkaart is € 80,- en is vier maanden geldig.


Zwangerschapsyoga

Tijdens zwangerschapsyoga wordt er aandacht besteed aan het snel veranderende lichaam van de vrouw en het kindje in wording. Het lichaam wordt zwaarder en de houding, ademhaling, bloedsomloop en draagkracht veranderen. Deze veranderingen vragen om aanpassingen waarbij yoga kan helpen.

De oefeningen zijn gericht op het leren luisteren naar de signalen van het lichaam. Het is belangrijk om te voelen waar het lichaam spanning vasthoudt en hoe die spanning weer los kan komen. Met deze yogasessies wordt geprobeerd dat te bereiken.

Ook voor vrouwen met zwangerschapsklachten zijn de lessen, eventueel in aangepaste vorm, goed te volgen.

Cursus zwangerschapsyoga

  • Woensdag van 19:00 – 20:00 uur.

Prijzen

  • Blok van 5 lessen € 50,-.
  • Privéles € 35,- per 90 min.
  • Les met partner € 50,-.
  • Alle prijzen zijn inclusief documentatie.


Babymassage

Van alle zintuigen van een baby is de tastzin het meest ontwikkeld. Aanraking is voor een baby dan ook van groot belang. Babymassage is een gerichte manier van aanraken waarmee de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering positief worden beïnvloed. Tijdens de babymassage is haarfijn te registreren waar de spanning zit in het lichaam van de baby.

De naam voor de babymassage is “Shantala”. Dit is de naam van een Indiase moeder, die aan een Franse arts, Frederic Leboyer, heeft laten zien hoe zij haar baby masseerde. Met de hulp van Shantala heeft dr. Leboyer de ‘Shantala babymassage’ geïntroduceerd in Europa.

Tijdens de gehele massage wordt er onder andere aandacht besteed aan specifieke aspecten zoals problemen met de spijsvertering en manieren van tillen en dragen.

Ervaringen met babymassage tonen aan dat rusteloze baby’s of huilbaby’s zich beter kunnen ontspannen. Deze verzorgende en speelse manier van contact bevordert de ontwikkeling van kind en ouder.

Voor te vroeg geboren baby’s is er een aan gepaste massagevorm.

Cursus babymassage

  • Woensdag van 09:30 – 11:00 uur.

Prijzen

  • Blok van 4 lessen € 60,- inclusief documentatie.

Daarnaast kunt u bij De Waterlelie ook een cursus ‘Intuïtief schilderen‘ volgen en kunt u een sportmassage ondergaan (tijdsduur en prijs in overleg).

Door wie

Wytske Hoekstra geeft al sinds 1991 lessen en oefeningen in yoga in haar yogapraktijk ‘De Waterlelie’. Ze volgde verschillende yoga- en creatieve opleidingen waaronder de opleiding Sportmassage. Door continue bijscholingen blijft Wytske haar kennis en ervaring aanvullen die ze gebruikt in haar praktijk en eigen leven.

Op verzoek geeft Wytske ook elders lessen, privé of in groepsverband. Zo verzorgt ze in de zomermaanden samen de Yoga aan Zee samen met kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Op Vlieland kan men tevens kennismaken met de stoelmassage, die ook door Wystke gegeven zal worden. De stoelmassage kost € 12,- voor 20 minuten.

Ook geeft Wystke yogales aan boord van zeilschip ‘De Arend’, tijdens de yogaweek op Vlieland. Wissel de beleving van het zeilen af met yoga oefeningen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zeilenmetmichiel.nl.

Dit jaar op 28 en 23 november 2009 is er in de groepsruimte van ‘De Gelukskever’ 9weer De Oosterse Markt, waar leuke oosterse spulletjes worden verkocht. Ook Wytske is hierbij aanwezig.

Zaterdag 22-11 van 13.00-17.00 uur en van 19.00-22.00 uur

Zondag 23-11 van 11.00-16.00 uur

Informatie

Wytske Hoekstra, Schuilenburg 3, 8713 JT Hindeloopen, telefoonnummer: 06 511 54 500, e-mail: wytskehoekstra@home.nl, website: www.yogadewaterlelie.nl

De cursussen en behandelingen worden gegeven onder gecertificeerde begeleiding.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden