Cheesecake-lolly's Beeld Getty Images
Cheesecake-lolly'sBeeld Getty Images

Zomers taartje: zó maak je heerlijke cheesecake-lolly’s

Het is áltijd een goed moment voor cheesecake. Wil je een keer wat nieuws proberen? Probeer dan eens deze zomerse cheesecake-lolly’s.

Met deze leuke cheesecake-lolly’s maak je hoe dan ook indruk op je vrienden en familie.

Snel klaar

Tip: heb je geen tijd om uren in de keuken te staan? Haal een kant-en-klare neutrale cheesecake. Snijd ‘m in twaalf stukken en steek in elk stuk een houten stokje. Leg de taart in een paar uur in de vriezer en versier de lolly’s naar wens. Appeltje eitje!

Ingrediënten voor 12 stuks

Bodem van kruimeldeeg

  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude boter
  • 90 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout

Voor de cheesecake

  • 500 gram magere kwark
  • 125 gram zachte boter
  • 180 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram roomyoghurt (10% vet)
  • 50 gram zetmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels citroensap

Toppings

  • 1500 gram chocolade naar wens
  • 150 milliliter kokosolie
  • Snoep, chocolade, nootjes, fruit of andere lekkernijen naar wens
  • 12 houten (ijs)stokjes

De bereiding

  1. Snijd de koude boter in grote stukken en voeg hier de suiker, bloem, ei, vanille-extract en zout aan toe. Kneed het geheel in een mengkom tot een glad zanddeeg. Dek het deeg vervolgens af en laat het 30 tot 60 minuten rusten in de koelkast.
  2. Meng ondertussen de boter, suiker en vanille-extract voor de cheesecake in een kom gedurende drie minuten met een handmixer. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en roer elk ei ongeveer een halve minuut door het mengsel.
  3. Voeg de kwark, citroensap, yoghurt, room en zetmeel toe aan de kom en roer alles tot een klontvrij mengsel.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg er een bakring (26 cm diameter) op.
  5. Kneed het zanddeeg kort door. Deel het deeg in drieën en maak van eenderde deel een rol van ongeveer twee centimeter dik. Leg deze opzij. Doe de rest van het deeg in de vorm en druk gelijkmatig plat tegen de bodem zodat de bodem helemaal bedekt is. Pak nu de deegrol en druk deze langs de hele rand van de cake tegen de bakvorm. Zorg dat de rand ongeveer vijf centimeter hoog wordt.
  6. Giet hier vervolgens het cheesecakemengsel erin. Klop de bakplaat met de bakring zo’n drie à vier keer op het aanrecht, zodat de lucht uit de cake gaat. Plaats vervolgens de bakplaat onderin de oven en bak de cheesecake dertig minuten.
  7. Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven en snijd de cake ongeveer één centimeter van de rand in zodat-ie niet scheurt tijdens het verdere bakken. Bak de cheesecake daarna nog zo’n 45 minuten.
  8. Schakel de oven uit en laat de cake ongeveer tien minuten afkoelen met de ovendeur op een kier. Haal de taart er dan pas uit. Dek de cheesecake vervolgens af, laat hem volledig afkoelen en zet hem daarna minimaal 3 uur in de koelkast.
  9. Haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm en snij de taart in twaalf gelijke stukken. Steek in elk stuk een houten stokje en vries de cheesecake drie uur in op het stokje.

Decoreren

  1. Smelt voor de topping tweederde van de chocolade au bain-marie. Haal de pan van het vuur en roer vervolgens de rest van de chocolade en de kokosolie erdoor. Giet de gesmolten chocolade in een hoge kom of maatbeker en dompel de stukjes cheesecake er kort na elkaar in. Leg ze op een met bakpapier bekleed raster, zodat ze goed kunnen uitlekken en drogen.
  2. Versier de cheesecake-lolly’s met snoep, koekjes, chocolade of andere lekkere dingen.

Goed om te weten

De kans is klein, maar mocht je de cheesecake-lolly’s niet allemaal in één keer opeten? Dan kun je ze drie à vier dagen in de koelkast bewaren.

Toch liever een taart? Deze pecannoten-cheesecake is dubbel genieten:

Bron: Freundin.de.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden