Zomerse avocado en papaja salade

De zomer komt er aan en dus is het weer tijd voor zonnestralen op je bord! Geniet van deze Caribische salade met avocado en papaja. De munt in combinatie met een vleugje limoensap brengt je in tropische sferen! Heb je de smaak te pakken? Bezoek dan het Caribisch festival voor nog meer lekkernijen!

ChantalBakker

Wat?

50 gram zonnebloempitten

2 rijpe papaja’s

3 rijpe avocado’s

85 gram waterkers

20 gram verse munt

1 limoen (het sap)

3 eetlepels olijfolie

100 gram veldsla

Hoe?

Rooster de pompoenpitten een paar minuten in een pan. Laat ze even afkoelen en schil ondertussen de papaja’s. Snijd de papaja’s doormidden en schep de zaadjes eruit. Je kunt het vruchtvlees nu in lange dunne plakjes snijden. Halveer ook de avocado’s en verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado’s in dunne plakjes.

Doe de papaja, de avocado’s, pompoenpitten, waterkers en veldsla in een grote kom. Snijd een deel van de muntblaadjes fijn en zet die apart. De rest van de blaadjes mogen zonder steeltje in de kom.

Meng het limoensap en de olijfolie met de fijngehakte munt tot een dressing en maak de dressing op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade en meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

Eet smakelijk!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden