2013-08-05 22:06:47 ROCKANJE - Lichtflitsen boven de zee voor de kust bij Rockanje. Stevige onweersbuien zorgden op verschillende plaatsen in het land voor overlast. ANP FREEK VAN DEN DRIESSCHEN Beeld ANP
2013-08-05 22:06:47 ROCKANJE - Lichtflitsen boven de zee voor de kust bij Rockanje. Stevige onweersbuien zorgden op verschillende plaatsen in het land voor overlast. ANP FREEK VAN DEN DRIESSCHENBeeld ANP

Onweer

Zondagmiddag en -avond code geel op deze plekken in Nederland

Het was heerlijk, zomers weer de afgelopen weken. Maar het is uit met de pret. Zaterdag gold voor een aantal gebieden in Nederland al code geel en ook voor zondag heeft het KNMI een weeralarm afgegeven.

RedactieANP

Het KNMI verwacht dat zondag in de loop van de middag stevige onweersbuien zullen ontwikkelen. Op de Waddeneilanden na, geldt de waarschuwing voor het hele land.

Regen- en hagelbuien

Kijk niet raar op als je hagel ziet vallen, midden op deze zomerse julidag. Ook kan er veel regen vallen wat voor hinder kan zorgen in het verkeer en bij buitenactiviteiten. In de loop van de avond verdwijnen de de buien geleidelijk.

Zaterdag zorgde de zware regenval ook al voor flinke wateroverlast. Voornamelijk in West-Brabant en Zeeland.

Nóg meer regen

Helaas is het nog niet voorbij met buien. Ook op maandag kunnen er onweersbuien ontstaan waarbij flink wat regen kan vallen.

Bron: KNMI

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden