null Beeld

Zorgpersoneel en politici woest om #ikdoenietmeermee-actie van BN’ers

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: de #ikdoenietmeermee-actie van verschillende BN’ers. Bij politici en zorgpersoneel schoot deze actie in het verkeerde keelgat. “Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC.”

Online redactie Libelle

Onder andere Thomas Berge, Tim Douwsma, Bizzey en Famke Louise lieten maandagavond via social media weten dat zij zich niet langer houden aan de coronamaatregelen van het kabinet. Dit bericht deelden zij onder de hashtag #ikdoenietmeermee.

“Alleen samen krijgen wij de overheid onder controle. Ik doe niet meer mee”, laten ze weten in hun video.

#ikdoenietmeermee

De BN’ers vinden dat de overheid te weinig duidelijkheid geeft en dat ze ‘kritische artsen de mond snoeren’. Daarnaast zetten ze vraagtekens bij hoe dodelijk het virus is en hoe betrouwbaar de testen zijn.

Er zijn een hoop mensen die de actie steunen, maar bij veel zorgpersoneel en artsen levert de actie een hoop onbegrip op. Zo werd er via Twitter onder andere gedeeld: “Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de ic.” Een ander schreef: “Ik werk met veel plezier in de zorg, mijn hart ligt daar. Maar deze #ikdoenietmeermee voelt als als een klap in m'n gezicht. Moet je nagaan hoe dat is voor mensen die in de frontlinie werken.”

Politici

Lodewijk Asscher plaatse op Instagram: “Beste BN’er, ben je er klaar mee, met die coronaregels? Wie niet?! Het is een vreselijke tijd voor heel veel mensen in heel veel verschillende opzichten. We hebben het er allemaal mee gehad. En zeker, voor artiesten is het nu beroerd. Daarom pleit ik ook al maanden voor een serieuze steun voor de culturele sector. Maar: #ikdoenietmeermee is echt volkomen verkeerd. Jullie kunnen juist helpen te zorgen dat onze opa’s en oma’s, onze vaders en moeders en onze medeburgers met een kwetsbare gezondheid blijven meedoen!”, schrijft de politicus.

BN’ers tegenover elkaar

De nieuwe actie zet ook bekende Nederlanders recht tegenover elkaar. Zo schrijft Claudia de Breij: “Je zult mij niet neerbuigend horen over deze artiesten, ik ben dol op bijvoorbeeld Bizzey. En ik vind de vragen ook niet allemaal onterecht. Maar de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui.” Onder andere Freek Vonk, Tim Hofman, Dolf Janssen, Roel van Velzen en Tim Knol laten via social media weten dat zij de actie niet steunen.

Boete

Het Openbaar Ministerie liet maandagavond weten dat iedereen die zich niet aan de coronaregels houdt een boete krijgt. “Wie de regels en wetten willens en wetens overtreedt, riskeert een boete. Dat geldt voor de coronaregels. Maar ook als je 130 kilometer per uur rijdt op een plek waar de limiet 100 kilometer per uur is’, aldus een woordvoerder.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden