Vrouw drinkt wijn Beeld Getty Images/EyeEm
Vrouw drinkt wijnBeeld Getty Images/EyeEm

Zoveel glazen alcohol mag je drinken per dag

De één drinkt dagelijks twee glazen wijn tijdens het avondeten, de ander beperkt zich tot een paar glazen in het weekend. Libelle’s huisdiëtist Wendy legt je uit hoeveel glazen je maximaal per dag zou mogen drinken.

RedactieGetty Images/EyeEm

Het advies voor het aantal glazen alcohol dat je op een dag zou mogen drinken, verschilt per land. In Nederland adviseert de Gezondheidsraad sinds 2015 niet meer dan één glas alcohol per dag te drinken. In 2019 hield slechts 41 procent van de Nederlanders zich aan dit advies.

Grootte glas

Nu horen we je denken: dan schenk ik mijn glas lekker tot de rand vol. Zo werkt het helaas niet. De Gezondheidsraad heeft namelijk duidelijke regels als het gaat om alcoholgebruik. Volgens hen is een wijnglas van 100 milliliter en maximaal 10 gram alcohol de grens. Drink je geen alcohol? Dan adviseert de raad om dat vooral zo te houden.

In de video hieronder legt diëtist Wendy uit hoe deze regels tot stand zijn gekomen:

Bron: XXX

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden