null Beeld

Zóveel zout heb je nodig wanneer je pasta kookt

Als je goede ingrediënten gebruikt, heeft een echt lekkere pasta maar weinig opsmuk nodig. Míts de pasta goed is gekookt, want niets zo teleurstellend als papperige - of juiste snoeiharde pasta.

Susan Dalstra

Wat je ook gebruikt voor de saus: de pasta zelf moet goed zijn. Een bordje pasta bereiden is geen hogere wiskunde. Toch smaakt het thuis zelden precies als bij de Italiaan. Scott Conant is eigenaar van een Italiaans restaurant in New York en wordt ook wel 'de maestro van pasta' genoemd. Iemand wiens tips je dus graag opvolgt wanneer het aankomt op pasta koken.

Te karig

Hij zegt: wees niet te zuinig met zout. Een snufje is wat hem betreft te karig. Het idee is dat je zo genereus bent met het zout dat je bijna een soort bouillon hebt. Op die manier trekt het in de pasta, waardoor de pasta zelf genoeg smaak meekrijgt.

Zachte structuur

Scott heeft nog een tip: stop met koken vlak voordat de pasta volgens de verpakking al dente (beetgaar) moet zijn. Op dat moment giet je de pasta af en gooi je het bij de saus, samen met nog wat van het kookwater. Zo omhult de saus de pasta waardoor je die heerlijke zachte structuur krijgt en de pasta is perfect gekookt. Buon appetito!

Bron: My Domaine. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden