null Beeld

Zus van meisje (3) dat 112 belde: ‘Ze was niet de hele dag alleen thuis’

Het bericht over het 3-jarige meisje uit Winterswijk dat de politie belde omdat ze naar eigen zeggen al ‘de hele dag alleen thuis was’, zorgde voor heftige reacties op social media. De oudere zus en moeder van het meisje vertellen nu wat de politie nog niet wist…

Elselien van Dieren

De 19-jarige zus, die haar naam niet bekend wil maken, vertelt aan het AD namelijk dat zij afgelopen maandag wél thuis was. "Maar ik moest op een gegeven moment naar school. Ik moest naar de trein. Maar mijn moeder was naar de Lidl en ik kreeg haar niet te pakken", aldus de zus. "Dus heb ik tegen Jordana gezegd: kijk even naar de tekenfilm Dora, want mama is zo thuis."

Tijdsbesef

Hoewel de peuter dus wel degelijk alleen thuis was op het moment dat ze de politie belde, is het volgens de zus onmogelijk dat het meisje urenlang alleen is geweest. "Denk je dat een 3-jarige precies weet of ze uren alleen is geweest?", vraagt ze zich af.

LEES OOK: KLEURTER (5) OVERLEEFT EEN NACHT ALLEEN IN HET BOS

Verantwoordelijkheid

Wijkagent Willem Saris is verrast door de uitspraken van de zus van Jordana. Moeder Odille had hem namelijk verteld dat de peuter niet mee wilde naar de winkel en dáárom even was achtergelaten. Daar heeft Odille een verklaring voor. "Ik kan toch niet tegen de politie zeggen dat mijn oudste dochter mijn jongste dochter alleen heeft gelaten? Dit is mijn schuld, het is míjn verantwoordelijkheid."

Normaal gezin

Odille wist wel dat haar 19-jarige dochter naar school moest, maar er was een misverstand over de tijd. "We zijn een normaal gezin, echt! Ik run m’n eigen winkeltje en houd van allebei mijn dochters." Het huishouden van het gezin oogt volgens de politie inderdaad normaal en de peuter zag er prima uit. Veilig Thuis gaat uitzoeken of het daadwerkelijk helemaal goed zit bij het gezin.

Meer lezen? Klik hier.

Bron: AD. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden