null Beeld

Zusjes Holleeder getuigen: “Willem is een seriemoordenaar”

Van je familie moet je het hebben... Topcrimineel Willem Holleeder wel: zijn zussen Astrid en Sonja getuigen tegen hem. Astrid: "Ik geef hem levenslang."

A.V.

Het Openbaar Ministerie heeft de verklaringen van de vrouwen al twee jaar in een kluis liggen. Die voelden zich zo bedreigd, dat ze niet langer hun mond konden houden. Het verhaal van Sandra Klepper, weduwe van crimineel Sam Klepper en de ex van Holleeder, ligt er ook bij. Nu Holleeder weer opgepakt is en in de cel zit, worden de verklaringen gebruikt.

Krankzinnig

De vrouwen winden er geen doekjes om. De Telegraaf sprak met hen en zegt dat ze een 'huiveringwekkend beeld' schetsen van Holleeder. Hij maakte het leven van de zussen tot een hel. Ook dreigde hij Astrid en Sonja te vermoorden, net als de twee kinderen van Sonja. Sonja: "Om aan te geven hoe krankzinnig hij geworden is: hij bracht het als een gunst dat ik zelf mocht kiezen wie van mijn twee kinderen hij als eerste zou laten doodschieten.”

Moorden

Het is voor het eerst dat mensen die zo dicht bij Holleeder staan, hun verhaal doen. Sonja, Astrid en Sandra zeggen informatie te hebben die hun broer linkt aan de moorden op Willem Endstra, Cor van Hout, Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Holleeder is in december voor die laatste moorden aangehouden.

Dubbelspel

Zus Astrid vertelde haar verhaal aan NRC Handelsblad, dat interview verschijnt vanmiddag in de krant. Vooral zij was het zwijgen zat. Ze omschrijft haar broer als een gewetenloze, zelfzuchtige, manipulatieve, moorddadige verrader. Astrid heeft uiteindelijk het vertrouwen van haar broer gebruikt om zo veel mogelijk informatie te verzamelen dat in zijn nadeel zou werken. Dat heeft ze tot het allerlaatste moment volgehouden – tot drie weken geleden. Daarover zegt ze: “Ik heb dubbelspel gespeeld. Dat voelt niet goed, maar ik kan niet anders. Ik geef hem levenslang.”

Interessant? Lees ook: Sylvia's zoon werd crimineel: "Waar is het misgegaan?"

Bron: NU.nl, NRC Handelsblad, de Telegraaf, Twitter, NOS. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden