null Beeld

Zwangere Josje Huisman: “Het is iedere keer toch een wonder”

Vandaag maakte Josje Huisman (32) bekend dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Afgelopen mei sprak Libelle haar op Sardinië over het gezin waarin ze opgroeide, haar zwangere zus en haar eigen kinderwens. 

Online redactie Libelle

Op Sardinië is Josje met haar zus Arjette, die zwanger is van haar eerste kindje. Josje: “Ze is vijf maanden onderweg, ik heb haar meegevraagd zodat ze er nog even uitkan voordat reizen straks wat lastiger wordt. Naast haar heb ik nog twee oudere zussen en twee broers, zij hebben allemaal al kinderen. Arjette en ik zijn de jongsten, zij is de zus die het dichtst bij mij staat. Dat maakt het extra speciaal.”

Dat Josje zelf het liefst ook een gezin met vijf kinderen zou hebben, waarop ze ooit zinspeelde in een interview, zou ze graag even nuanceren: “Dan had ik al wel mogen beginnen. Wat ik vooral bedoelde te zeggen was hoe leuk het is om uit een groot gezin te komen. Je broers en zussen zijn er altijd, vooral vroeger was dat supergezellig. Al begrijp ik dat het voor mijn moeder serieus aanpoten is geweest. Ze leek er geen last van te hebben, ze deed het gewoon. Maar vijf kinderen voor mezelf lijkt me een beetje ambitieus. Nog afgezien van het feit dat wij van huis uit hebben geleerd dat het oneerbiedig is om te zeggen dat je kinderen wilt nemen. Het moet maar net lukken en dat is iedere keer toch een wonder.”

null Beeld

MEER JOSJE

Je leest het hele interview in Libelle 33, nu in de winkel. Klik hier voor meer informatie over Josje's muziek.

Interview: Caspar Pisters. Beeld: Ester Gebuis

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden