null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zware regenval veroorzaakt opnieuw fikse wateroverlast in West-Brabant en Zeeland

Na een paar mooie, zomerse dagen sloeg het weer zaterdag om. De zware regenval van zaterdagnacht zorgde wederom voor flinke wateroverlast in West-Brabant en Zeeland.

Anne-Flore MullerGetty Images

Op meerdere plekken in Nederland staat de straten blank.

Weer wateroverlast

De rust was net enigszins wedergekeerd in Brabant en Limburg, nadat de aanhoudende regen voor een ongekende wateroverlast zorgde. De schade aan huizen, straten en gebouwen is groot, en vele inwoners moesten langere tijd hun huis verlaten. Nu is er wederom flinke wateroverlast ontstaan.

Ondergelopen kelders

In Midden- en West-Brabant zijn er meerdere meldingen bij de Veiligheidsregio binnengekomen dat er straten blank staan. Ook melden vele inwoners dat hun kelders ondergelopen zijn door de plotselinge aanhoudende regen van zaterdag. De overlast is voornamelijk gemeld ten noorden van Bergen op Zoom in Noord-Brabant, en ook in het dorpje Kruisland bij Roosendaal is veel regen gevallen. Ditzelfde geldt voor een aantal plekken in Zeeland in de buurt van Noord-Brabant.

Code geel

Terwijl het zondagmorgen op de meeste plekken in Nederland droog is, is er toch een code geel voor alle provincies. Dit komt omdat er vanaf zondagmiddag opnieuw heftige regenbuien verwacht worden. “Bij de buien kan lokaal hagel voorkomen en kan er plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen, hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden,” aldus een woordvoerder van het KNMI aan het Parool.

Bron: Nu.nl , Het Parool

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden