Amsterdam Light Festival met korting >

1x koken, 3x eten

Wie zegt dat je elke avond in de pannen moet roeren om lekker te kunnen eten? Doe één keer boodschappen en maak er 3 fantastische maaltijden van! Je bespaart er tijd en geld mee én alle restjes gaan op. Dat is pas slim koken.

Ratatouille op 3 manieren

Ratatouille is zo’n recept dat zich hier perfect voor leent. Dit groentegerecht uit de Provençaalse keuken (meestal een mix van aubergine, courgette, tomaat, ui en knoflook) smoor je langzaam gaar zodat alle smaken goed vrijkomen.

Op dag 1 eet je ‘m met worst, de volgende dag tover je ‘m om in een lekkere pasta en de laatste dag zet je er de staafmixer in voor een stevig lunchsoepje. Lekker en nog makkelijk ook. Zo heb je altijd wat in huis voor die drukke doordeweekse avonden!

Recepten vinden voor je kliekjes?

Op zoek naar recepten om kliekjes in te gebruiken? Tik in de zoekbalk bovenin het scherm in wat je over hebt en waar je mee wilt koken en je krijgt van ons alle recepten om je leftovers nog een keer te gebruiken.

1x koken, 3x eten 2

 

 

Ook leuk: Kliekipedia

Niet veel inspiratie om met je kliekjes aan de slag te gaan? Op Kliekipedia krijg je tips van onder andere Ramon Beuk en Anita Witzier, gewoon vanuit hun eigen keuken! Of kijk wat meesterkok Angélique Schmeinck kan toveren met een appel en een ei. Dat kun jij ook!

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 50%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Eten bewaren, zo doe je dat

Natuurlijk is het wel handig als je eten of voedingsmiddelen over hebt, dat je het goed bewaart. Wat kan je wel in de koelkast bewaren en wat beter niet en hoe houd je verse kruiden langer vers, bananen minder snel bruin en je aardappelen nog lekker stevig? Sowieso zijn de termen THT en TGT iets om in de gaten te houden op de verpakking van je boodschappen. Hoe lang blijft eten goed?

(Tekst: Simone Braaksma)

Lees ook: kook jij vaak hetzelfde? Ontdek hier snelle & makkelijke recepten
Lees ook: Zo ontpit je supermakkelijk kersen
Lees ook: De truc voor vershoudfolie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien