Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

5 tips om veilig te koken met kinderen

Als je samen met kinderen kookt, leren ze daar veel van. Ook is de kans veel groter dat mini koks hun eten opeten wanneer ze helpen in de keuken. En dat is vooral fijn met moeilijke etertjes. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om samen te koken!

Het is logisch om (kleine) kinderen uit de buurt te houden van scherpe messen, brandende gaspitten en hete ovens, maar in de keuken schuilen ook minder voor de hand liggende gevaren. De stoom die uit een vaatwasser komt, bijvoorbeeld. Die is gloeiend heet, dus houd kinderen op afstand als je de deur opentrekt. We geven je nog 5 tips om veilig(er) te koken met kinderen.

Volle aandacht voor je kind

Laat kinderen helpen bij makkelijke recepten. Lees alvast door hoe je een simpel recept moet bereiden, zodat je niet steeds het recept hoeft te raadplegen. Zo heb je de volledige aandacht voor je kind tijdens het koken. Hier vind je veel makkelijke en kidsproof recepten.

Alles binnen handbereik

Zet alle spullen die je nodig hebt vast klaar. Zo voorkom je dat je gaat haasten en staat alles binnen handbereik.

Eerst meehelpen

Laat je kinderen eerst meehelpen. Zo zie je meteen wat ze al wel en niet kunnen op hun leeftijd. Geef ze natuurlijk niet meteen een mes, maar ze kunnen prima groenten wassen, deeg kneden of sausjes mengen.

Steel van je af zetten

Voorkom dat een pan met de steel of het handvat naar voren op het fornuis staat, want dan kan een kleine kok hem makkelijk naar zich toe (en over zich heen) trekken.

Stevig staan

Zorg ervoor dat eventuele krukjes stabiel zijn, om valpartijen te voorkomen.

 

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien