Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

5x tips voor de perfecte moestuin

De moestuin is hip! Sinds de Albert Heijn moestuintjes weggeeft wil iedereen tuinieren, maar hoe zorg je ervoor dat je plantjes ook echt groeien? Hier zijn 5 tips voor de perfecte moestuin.

Voor alles: zaai je zaadjes niet te diep. De gouden regel bij het zaaien is: stop het zaadje zo diep als hij zelf groot is. Kleine zaadjes, moeten dus niet te veel moeite hoeven doen om boven te komen.

Check je tuintje elke dag

Natuurlijk is het superleuk om elke dag even te kijken hoe je plantjes groeien. Voel dan ook gelijk even aan de grond, want die kan snel droog worden. Water is essentieel voor het groeien van je plantjes.

Maak een mini kas

Je kleine kwetsbare plantjes kunnen het koud krijgen. Bescherm ze hiervoor met een mini kas. Dit hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Natuurlijk kan je er voor kiezen om er één te kopen, maar je kunt er ook heel gemakkelijk zelf één maken door een stuk plastic over je potje of bakje te spannen. Vergeet dan niet om er luchtgaatjes in te prikken, want je plantje moet ook kunnen ademen.

Hangende plantjes hebben tijd nodig

Na het verpotten van je plantje kan hij slap gaan hangen. Het plantje moet even wennen aan zijn nieuwe huis en doet dit het beste op een koele plek. Geef hem dus even de tijd om te wennen.

Laat je zaadjes met rust

Het kan heel verleidelijk zijn om te kijken of je plantje wel groeit door de aarde een beetje opzij te schuiven. Doe dit vooral niet. De (misschien) net ontkiemde plantjes zijn heel fragiel en laten zich heus wel zien als ze er klaar voor zijn. Geduld is een schone zaak.

(Tekst: Naomi Vos)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien