Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

5x variëren met knakworst

Soms wil je je kinderen gewoon even verrassen met iets lekkers, wat er ook nog eens heel leuk uit ziet. Hieronder vind je 5 heerlijke snacks gemaakt van de traditionele knakworst. Gegarandeerd een succes bij de kleintjes.

 

Knakworsthondje

5x variëren met knaks 1

Dit knakworsthondje is zo gemaakt met wat satéprikkers. Je snijdt 3 knakworstjes in de juiste vormen en prikt ze op een prikker. De oogjes maak je met een krent of een peperkorreltje. Zo gepiept.

Knakworstlibelle

5x variëren met knaks 4

Ook deze knakworstlibelle is zo gemaakt. Neem 1 volledige knakworst voor het lijfje. Maak hier met een mes schuine sneetjes in, zodat het op een echt libellelijfje lijkt. Voor de ogen snijd je 2 plakjes van een andere knakworst af. De rest van die knakworst snijd je in dikke repen voor de vleugels. Je bevestigt ze aan het lijfje met sateprikkers. Voor de oogjes kan je een stukje kaas gebruiken.

Knakworstspaghetti

5x variëren met knaks 2

Voor deze gekke spaghetti hoef je enkel de ongekookte pasta door plakjes knakworst te prikken. Je kookt deze spaghettiknakworsten volgens de aanwijzingen op het spaghettipak en voila! Een prachtig bord met spaghettiknakworstjes.

Knakworstslangen

5x variëren met knaks 3

Voor deze slang heb je een deegsoort naar keuze nodig die je in een dunne strook rolt. Je draait de strook losjes om de knakworst heen en bakt het deeg volgens de gebruiksaanwijzing. Voor de oogjes gebruik je peperkorrels en het tongetje kan je maken uit bijvoorbeeld een stukje paprika.

Knakworstmummies

5x variëren met knaks

Deze stoere, maar toch schattige, knakworstmummies maak je met een deegsoort naar keuze die je voor 3/4 om het lijfje heen vouwt. Van overig deeg maak je een hoedje. Het gezichtje maak je van peperkorrels, ketchup en mayonaise. Super leuk!

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien