Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

6 tips om alleen eten leuker én makkelijker te maken

Of je nu single bent, alleen woont of een partner hebt die regelmatig ’s avonds werkt: alleen eten hoort er soms gewoon bij. Gelukkig heeft een dinner for one ook een hoop voordelen. Want wie zegt dat je aan tafel moet eten? Wéer die courgette-schotel moet serveren? Niemand dus! Wij geven je 6 simpele tips om alleen eten niet alleen leuker, maar ook makkelijker te maken. Bon appétit!

1. Tijd om iets nieuws te proberen

Heb je al tijden een lekker recept liggen, maar maak je het niet omdat je bang bent dat niemand het lust? Dit is je kans. Haal alle ingrediënten in huis en probeer het eindelijk eens uit. Mislukt? Dan heb je pech (dat wordt pizza!) maar: geen gezeur aan tafel. Grandioos succes? Dan heb je weer een recept aan je kookrepertoire toegevoegd!

6 tips om alleen eten leuker én makkelijker te maken 1

2. Eindelijk eten wat jíj lekker vindt

Begint je man altijd te zeuren als je jouw favoriete wortelsoep op tafel zet? Lust je dochter praktisch niets behalve pasta met tomatensaus? Ha! Hoog tijd dat je gaat genieten van wat jíj lekker vindt. Grijp je kans en zet een lekker muziekje op, duik de keuken in en geniet. Eet smakelijk!

3. Kleine verpakkingen en losse groenten

Deze tip klinkt zo logisch maar we vergeten het toch vaak: ga voor kleine verpakkingen. Veel supermarkten verkopen tegenwoordig éénpersoons porties van producten. Kies halve pakken yoghurt en melk en kleine blikjes tomatenpuree- en saus, bonen, etc. Groenten kun je het beste los kopen. Waarom? Een hele broccoli of bloemkool blijft (zowel in als buiten de koelkast) veel langer goed dan voorgesneden groenten uit een zakje. En het is nog beter voor je portemonnee ook, extra prettig als je vaak alleen eet.

6 tips om alleen eten leuker én makkelijker te maken 2

4. Lekker op de bank

Wat is er fijner dan heerlijk onderuit zakken op de bank met een lekker maaltje en je favoriete serie? Geef er lekker aan toe en duik op die bank. Het liefst met een goed glas wijn erbij. Vandaag hoef jij namelijk niet aan tafel te eten en met niemand rekening te houden. Fijn!

Lees ook: avondje op de bank

5. Op de weegschaal

We weten het: uit gemak gooi je al snel ‘een handje van dit’ en ‘een handje van dat’ in de pan. Met als resultaat dat je met een hoop left overs blijft zitten. Zonde! Voorkom verspilling en weeg (vooral) je granen en groenten goed af. Een stukje vlees of vis gaat altijd wel op, maar een halve pan met rijst krijgt als eindbestemming toch vaak de prullenbak. Een simpele maar handige oplossing is: opschrijven hoeveel je van alles nodig hebt!

6. Gebruik je vriezer

Zeker als je regelmatig alleen eet is de diepvries je beste vriend. Je kunt natuurlijk tip 6 volgen, óf juist dubbele porties koken! Je kunt bijna alles invriezen, maar eenpansgerechten zoals nasi, roerbakgerechten, curry’s en soep zijn er extra geschikt voor. Gebruik speciale diepvrieszakjes en vries je eten per portie in. Zo maak je het jezelf extra makkelijk: op drukke dagen haal je zo een lekker gerecht uit je vriezer!

Lees ook: koken uit de diepvries

(Tekst: Simone Braaksma)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien