Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

7 stylingtips voor een geslaagd tuinfeest

Of je nu een tuinfeest of een buurtfeest geeft, naast lekkere hapjes en drankjes is een sfeervolle aankleding net zo onmisbaar. Zorg dat de sfeer al bij binnenkomst goed en feestelijk is en je feest wordt gegarandeerd een succes.

Thema

Door een thema te bedenken voor je feest komen ideeën voor originele decoraties en het eten vanzelf. Denk bijvoorbeeld aan een kleur-, land- of muziekthema.

5 stylingtips voor een geslaagd tuinfeest 4

Lampionlinten

Maak eenvoudige witte lampionnen in een wip feestelijk, door simpelweg een paar vrolijke linten toe te voegen. Knip verschillend gekleurde linten van ± 40 cm. Knoop ze in het midden samen met waxkoord en knoop ze aan de lampionnen.

322213

Ballonnen van stof

Geef je ballonnen een jasje en ze zien er meteen chique en nog feestelijker uit!
Voor iedere ballon is 1,5 m stof nodig. Sla de stof om de ballon en bind samen. Knip de resterende stof af. Tip: ga naar de markt voor stukken reststof.

Zó geef je een buurtfeest 3

 

Gezellig hoekje

Creëer een knus hoekje waar gasten lekker kunnen loungen met een smoothie of een glas wijn. Met een paar pallets, gezellige kussens en kleden is een loungeplek zo gemaakt.

7 stylingtips voor een geslaagd tuinfeest 1

 

 Zout & peper + bestekzakje

Bestempel kleine (doorzichtige) zakjes met de woorden ‘zout’ en ‘peper’ en laat dit even drogen. Doe daarna het zout en de peper in de zakjes. Bevestig deze zakjes trapsgewijs met een nietje vast aan de bestekzakjes. Vouw de servetten en doe deze samen met het bestek in de zakjes. Klaar!

5 stylingtips voor een geslaagd tuinfeest

Uit de saptap: ananaswater & limoenkomkommerwater

In die mooie watertaps is het leuk en lekker om water op smaak te brengen met fruit en groenten, zoals verse aardbeien of sinaasappel of met komkommer en munt.

5 stylingtips voor een geslaagd tuinfeest 3

Stapelen

Er komen natuurlijk veel schalen, pannen en kannen op tafel te staan. Door te stapelen creëer je meer ruimte en de tafel ziet er meteen leuk uit. Etagères zijn te koop in alle prijsklassen, maar je kunt ze ook zelf maken.

Een etagère maken doe je zo!

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum, Liselotte Flu, beeld: Sanne Tulp, food: MME Charlotte)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien