Exclusief Mart Visser VIP event vanaf 14,95

7x met weinig inspanning tóch calorieën verbranden

Natuurlijk willen we hier en daar graag een kilootje minder wegen – maar niet iedereen kan het opbrengen om zich dagelijks naar de sportschool te begeven. Hier 7 tips hoe je met weinig inspanning tóch calorieën verbrandt.

Je hoeft helemaal niet hysterisch te stuiteren in een bikkelharde bootcamp om wat strakker in je vel te zitten. Dat scheelt, dus. Want af en toe één van de onderstaande activiteiten, dat moet toch wel lukken?

Koken

Keukenprinsessen hebben geluk, want zelfs met koken verbrand je calorieën. En eten moet je immers tóch – dus dat is prettig om te weten. Dat eet toch net iets lekkerder, hè?
Per halfuur verbrand je ongeveer 80 calorieën.

Afwassen en strijken

Zelfs met huishoudelijke klussen verbrand je calorieën. Dat is mooi meegenomen: een schoon huis en een fit lijf in één.
Met een halfuur strijken of afwassen verbrand je 100 calorieën.

Bedden opmaken

Ook met het verversen van je beddengoed ben je sportief bezig.
In een halfuur verbrand je 150 calorieën.

Wandelen

Veel mensen onderschatten de combinatie van wandelen en afvallen. Fijn voordeel: je krijgt niet zo snel last van vermoeide gewrichten en spieren.
In een halfuur verbrand je 150 calorieën.

Traplopen

Alleen al de lift laten voor wat-ie is en vaker de trap nemen is goed voor je figuur. Een kleine moeite en toch heel effectief, want je verbruikt zonder dat je ‘t doorhebt aardig wat energie.
In een halfuur traplopen verbrand je iets meer dan 200 calorieën.

Touwtjespringen

Nog een oud springtouw in de schuur liggen? Niet weggooien! Spring iedere dag een half uur en je zult zien dat je je al gauw fitter voelt. Deze favoriete kinderactiviteit is kinderlijk eenvoudig en is ontzettend goed voor de lijn.
In een halfuur verbrand je 300 calorieën.

Zwemmen

Een beetje plonsen in water en simpele banen trekken kan wonderen doen voor je lijf. De beste manier van trainen? Zwem 1 baan zo snel als je kunt, en doe de volgende iets langzamer. Herhaal dit tot een totaal van 10 banen en je zwemles is compleet.
In een halfuur verbrand je 300-350 calorieën.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien