On Your Feet! de Musical vanaf €39, klik hier

De musthaves voor koken op de camping

3.3 miljoen Nederlanders kamperen elk jaar, maar koken op de camping blijven veel mensen lastig vinden. Wat moet je bijvoorbeeld meenemen aan kookgerei en wat niet? Wij vroegen het onze lezers en zetten de 3 meest geliefde producten op een rij:

Pan in pan in pan

De camping pannenset is alom geliefd. Een pan, in een pan, in een pan. Een handigere manier van pannen meenemen is er bijna niet.. Er zijn veel mooie pannensets verkrijgbaar die je handig in elkaar kan opbergen. Dit scheelt enorm veel ruimte en je hebt toch alles bij je.

De musthaves voor koken op de camping

Skottelbraai een lekkere maaltijd in elkaar

Een oven, een barbecueelbraai en een grillplaat. De skottelbraai is alles in één. Juist daarom wordt hij als één van de meest geliefde producten genoemd. Van pizza’s tot een lekker stukje vlees, alles kan. Het leuke aan de skottelbraai is dat alle onderdelen in een compacte hoes passen (exclusief de gasfles).

De musthaves voor koken op de camping 2

Wees een slow cooker

Ook de slow cooker is een toppertje, zo blijkt. Lekker de tijd nemen om je gerechten te koken, want op vakantie kan alles in een lagere versnelling. Waarom zou je dan haast maken met het koken? De slow cooker kost je geen extra kosten voor gas, wat vaak niet goedkoop is op campings, omdat hij op elektriciteit werkt. En voor elektriciteit betaal je toch al op de camping. Let bij dit soort apparaten wel op het aantal ampère dat hij nodig heeft, want sommige apparaten kunnen te veeleisend zijn voor de camping waar jij staat. Dit rekensommetje kun je gebruiken om te weten hoeveel Watt je hebt: aantal ampère x 230 volt. Stel, je hebt 4 ampère tot je beschikking, dan is het sommetje dus: 4 x 230 = 920 Watt.

De musthaves voor koken op de camping 3

(Tekst: Naomi Vos, Beeld: Vrijbuiter.nl, Fonq.nl, Coolblue.nl )

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien