Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Dinner party? Zo geregeld!

In het weekend wil je vooral genieten, of dat nu op de bank is met een filmpje of aan tafel met familie of vrienden. Etentje gepland? Laat die visite maar komen, met deze 6 tips houd je je hoofd koel:

1. Een goede voorbereiding…

Hoe meer je nog in de keuken moet doen, hoe minder je bij je gasten kunt zijn. Kies daarom voor gerechten die je van tevoren klaar kunt maken. Zijn je gasten er, dan zet je ze in de oven of haal je het dessert uit de vriezer en klaar ben je!

2. De keuze is reuze

Zeker weten dat je iets kookt wat iedereen lust? Maak schalen en schotels vol gevarieerde hapjes: met en zonder vis, pittig en zacht, wat vegetarische en kaasvrije gerechten. Zo hoeven je gasten niet te zeggen: “Daar eh, houd ik niet zo van.”

Dinner party? Zo geregeld!

3. Hapjesparade

Wees realistisch en maak niet te veel. Kies je als hoofdgerecht voor een tafel vol hapjes, dan hebben je gasten minder behoefte aan een voor- of nagerecht. Toch een toetje? Houd het simpel en kies voor koffie met chocolade, een luchtig gebakje of een frisse sorbet.

4. Gespreksstof genoeg

Een volle tafel met gasten? Ga dan ook voor een tafel vol met lekker, versbereid eten. Ook ideaal als je gasten elkaar bijvoorbeeld (nog) niet goed kennen: als je de salade aan de andere kant van de tafel wilt proberen, vraag je iemand die aan te geven et voilà, het gesprek kan beginnen.

5. Wijn, iemand?

Dé wijnvuistregel? Rood bij vlees en wit bij vis. Populaire blauwe druiven zijn: de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Witte druiven zijn: de chardonnay, sauvignon blanc en riesling. Belangrijk is de temperatuur van je wijn. Rode wijn kun je het best drinken op 18 °C, lichte rode wijnen tussen de 12 en 15 °C en witte wijn tussen de 10 en 12 °C. Zoete wijn moet je nog koeler drinken.

6. Nog meer sfeer

Mooie decoratie zorgt meteen voor een goede sfeer aan tafel. En het goede nieuws is: daar hoef je echt niet veel geld aan uit te geven. Versier bijvoorbeeld oude jampotten met lint en gebruik ze als waxinelichthouders of vazen. Een lege wijnfles doet het prima als vaas of kandelaar. Als finishing touch kun je persoonlijke bedankkaartjes voor je gasten maken, die je meegeeft als ze naar huis gaan.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien