Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Dít eet Irene Moors als niemand haar ziet

Presentatrice Irene Moors (49) veroverde met Telekids, Life & Cooking en de TV-kantine de Nederlandse harten, met Carlo Boszhard als haar vaste ‘sidekick’. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: zoon Tijn en dochter Rosalie. Nu presenteert ze met Rudolph van Veen ‘Over smaak valt te twisten’, waarin twee kookclubs het tegen elkaar opnemen. Is Irene zelf zo’n keukenprinses? CookLoveShare.nl vroeg het haar…

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?

“Laat mij maar lekker slapen. Ik heb ’s nachts echt geen trek. Maar ik ben wel verslaafd aan zachte zoete drop. Dus dat zou ik nog zonder moeite tot me kunnen nemen. En ik ben echt gek op sushi, maar s’ nachts moet ik daar niet aan denken.”

Wat stop jij in de lunchtrommels van Rosalie en Tijn?

“Rosalie neemt veel fruit mee naar school en een bakje yoghurt. Gezond, hè. Dat heeft ze niet van haar moeder. De broodtrommel van Tijn maak ik nog wel klaar. Een bruin bolletje met gekookte worst en een bruin bolletje met Nutella of Pindakaas en een banaan.”

Wat eet je als je een paar pondjes kwijt wil? Wat laat je dan staan?

“Ik probeer natuurlijk drop, chocola, stroopwafels en chips te laten staan en zoveel mogelijk water te drinken en licht te eten. Ook even geen wijn drinken helpt. Maar als ik dan weer een soort van ‘op gewicht’ ben, heb ik de neiging om toch de remmen weer los te gooien.”

Wat is je succesrecept?

“Er zijn een aantal pasta’s waarbij altijd succes verzekerd is. Pasta gorgonzola met rucola, pasta zalm met courgette en doodnormale spaghetti bolognese met heel veel verse basilicum.”

Met welk eten maak je je gezin het allergelukkigst?

“Patat met gebraden kip, of gebakken vis en een lekkere salade en komkommer.”

Wat is je favoriete keukentool?

“De staafmixer. Heerlijk voor de verse soepen.”

Ben je een keukenprinses?

“Totaal niet, maar als ik een recept zin voor zin afloop en uitvoer, wil het nog wel eens lukken. Ik vind het vaak een te tijdrovende klus. Daarom heb ik er niet zo’n zin in.”

Wat eet je als niemand je kan zien?

“Niet één maar twéé kroketten. Achter elkaar.”

Waar gruwel je van?

“Yoghurt. Wat ik jammer vind, maar ik kan niet tegen die smaak. En karnemelk. Brrrrrrr.”

Bij welk recept denk je met warme gevoelens terug aan je kindertijd?

“Andijviestampot met de lekkerste gehaktballen en de verse groentensoep van mijn moeder.”

Welk recept wil jij graag doorgeven aan je kinderen?

“Ik ben bang dat ze zelf moeten gaan leren koken. Ik ben niet zo’n goeie lerares. Ik zal ze de meest eenvoudige kookboeken cadeau doen.”

Wat zet Carlo Boszhard altijd op tafel als jij komt eten?

“Afhaal-Thai. Maar héérlijk!”

Wat is je favoriete vreemde foodcombinatie? Wij hebben hier een collega die pindakaas en marmite een goede combinatie vindt, bijvoorbeeld…

“Leverworst met augurk. Ik eet het iedere dag op mijn brood. Mmmmmmm. En wist je dat wortels nog lekkerder zijn als je ze even in de pindasaus doopt? En wat dacht je van roomboter met Nutella én hagelslag. Dat is natuurlijk af te raden, want dat plak je zo op je heupen… Maar lékker!”

Irene Moors en Rudolph van Veen zie je elke maandagavond om 21.30 uur in het kookprogramma ‘Over smaak valt te twisten’ op SBS6. Aflevering gemist of wil je een aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Lees ook: 5x caloriearme recepten
Lees ook: Afvallen? Neem een bord pasta!
Lees ook: Wat vinden Amerikanen van Nederlands snoep?

(Tekst: Bettina Voos. Beeld: ANP, Fotograaf: Robert Vos)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien