Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Dit eten zorgt voor een goede nachtrust

Nooit meer moe je bed uitkomen met deze 5 ingrediënten voor een goede nachtrust.

Sommige ingrediënten hebben van nature een slaap-opwekkende werking. Als je regelmatig problemen hebt om ’s nachts goed te slapen, probeer dan eens de volgende dingen (vaker) te eten:

1. Zalm

Zalm is rijk aan vitamine B6. Het lichaam heeft deze vitamine nodig om het slaaphormoon melatonine aan te maken. Daarnaast bevat zalm, net als garnalen, heilbot en kabeljauw, het aminozuur tryptofaan. Tryptofaan is samen met vitamine B6 betrokken bij het aanmaken van serotonine (het gelukshormoon) en melatonine (het slaaphormoon). Beide hormonen zijn cruciaal voor een goede nachtrust.

Lees hier wat je juist beter niet kan eten vlak voor het slapengaan.

2. Mozzarella

Misschien wel het meest verrassende ingrediënt in dit slaap-opwekkende rijtje…mozzarella. Wist je dat mozzarella bijna twee keer zoveel tryptofaan als kalkoen bevat? Maak vanavond deze lasagne: welterusten!

3. Amandelen

Een handvol amandelen zorgt voor bijna 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium. Dit mineraal helpt je spieren te verslappen en te ontspannen. Ook bevatten amandelen – net als zalm en mozzarella – het aminozuur tryptofaan, dat een kalmerend effect op het brein heeft. Lichaam én geest worden dus rustiger bij de inname van amandelen: een ideale combinatie voor een lekker potje slaap!

4. Havermout

Melatonine is het slaaphormoon waardoor je in slaap valt (en blijft). Hoewel je dit hormoon aan het eind van de dag zelf aanmaakt, kun je het ook extra binnenkrijgen via voeding. Havermout is – net als kersen – een natuurlijke bron van melatonine. Om het effect van havermout te versterken, kun je bijvoorbeeld een bakje nemen gemengd met melk, stukje banaan en pistache.

5. Bananen

Bananen zijn rijk aan magnesium en kalium. Beide mineralen kunnen onrustige gevoelens verminderen en je lichaam helpen om te slapen. Daarnaast bevatten bananen een flinke hoeveelheid tryptofaan.

Lees ook: Altijd moe? Hier komt het door en zó krijg je weer energie
Lees ook: 3x lekkere én makkelijke superfoodsnacks
Lees ook: 6 manieren om een banaan te eten

(Bron: www.prevention.com, tekst: Nadine Hofman) 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien