Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Dit Michelin-sterrenrestaurant serveert eten op iPads

In een restaurant je diner bestellen via iPads is niets nieuws meer. Eten vanaf een iPad, da’s een ander verhaal. Michelin-sterrenrestaurant Quince in het Amerikaanse San Francisco waagde zich aan dit serveer-experiment.

Quince, die met zijn verfijnde Franse keuken al drie sterren verdiende, wisselde borden om voor tablets, om van de gerechten zo een grootse beleving te maken.

Oog in oog met je voedsel

Bestel bijvoorbeeld ‘A Dog In Search Of Gold’ en je krijgt een iPad met daarop witte truffel kroketjes voor je neus. Terwijl je geniet van dit culinaire hoogstandje, speelt op de iPad een video af van een hond die in een bossige omgeving op zoek is naar truffels. Voor wat extra sfeer bestaat de garnering uit stukjes mos.

Een ander iPad-gerecht op de kaart is kikkerpootjes, waarbij je een in een vijver plonzende kikker te zien krijgt. Zodat je ‘weet wat je eet’, zeg maar.

Doe mij maar een boterham met kaas

De vraag is of je bij het zien van die opmerkelijke beelden nog wel een hap door je keel krijgt. Wij hebben er onze twijfels bij… Quince heeft echter nog niets te klagen: de iPad-borden zijn een hit. Zullen de Michelin-inspecteurs net zo onder de indruk zijn als de gasten?

Lees ook
Michelinsterren, wat zijn dat eigenlijk?
12x de allerslimste foodhacks van topchefs
Dit is wat de Fransen ‘even lunchen’ noemen

(Tekst: Justine Wouterson. Bron: Metro UK. Beeld: iStock. Copyright: Bill Oxford)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien