Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram

Van watermeloentaart tot regenbooglattes, gouden croissants en ijs in de vorm van een klaproos: deze lekkernijen uit Australië zijn tot nu toe het meest gepost op Instagram.

Staat er een reis naar down-under op de planning? Maak dan vooral een pitstop bij patisserie Black Star in Newtown. Het aardbei-watermeloen taartje dat daar in de vitrine staat is één van de meest gefotografeerde taartjes ter wereld op Instagram.

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram 4

In Melbourne vind je de Matcha Mylkbar waar verschillende gekleurde lattes worden geserveerd, zoals de roze rode biet en de blauwe smurf-latte. Het matcha-poeder dat in de latte zit, pept je op en er zitten veel voedingsstoffen in waaronder chlorofyl.  Chlorofyl helpt je darmen te reinigen, je bloed te zuiveren en stelt je lichaam in staat om zuurstof efficiënter op te nemen.

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram

@mauricetteveronique

Blijf vooral plakken in Melbourne voor de regenboogkoffie. Aan de shotjes cafeïne wordt melk toegevoegd met daarin een paar druppels kleurstof, en dát zorgt voor veel bewondering op Instagram.

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram 1

@mzhafran29

Vind je een gekleurd kopje koffie al over-de-top? Het valt in het niet bij deze warme chocolademelk. De hot chocolate van Hash Speciality Coffee and Roasters in Sydney wordt aan de bezoeker geserveerd als één groot experiment, met een gigantische wolk van melkschuim.

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram 5

@mizterfon

Ook populair op Instagram is het hoorntje met ijs in de vorm van een klaproos, gemaakt met verschillende smaken ijs. Te bestellen bij i-Creamy in Sydney.

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram 2

@ericalee88

Nog zo’n feest voor het oog: een Franse croissant versiert met een blaadje van goud. De extravagante croissant is gevuld met bacon, kaas en ei en kun je scoren bij Cuckoo Callay in Sydney. Als dat geen likes oplevert!

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram 3

Tot slot haal je bij Devon on Danks in Sydney de ietwat vreemde maar – zo wordt gezegd – verrukkelijke combinatie van patat en ijs mét truffel. Bezoekers staan ervoor in de rij.

Dít zijn de meest gefotografeerde Australische lekkernijen op Instagram 6

(Bron: Daily Mail, Tekst: Marjolein Schel)

Lees ook: dé nieuwe koffie trend: regenboogkoffie
Lees ook: zoete aardappel is het nieuwe geroosterd brood

Lees ook: brocomole is de slanke guacamole

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien