Exclusief Mart Visser VIP event vanaf 14,95

Gezonde snacks voor een avondje bankhangen

Lekker, zo’n avondje bankhangen. Daar hoort natuurlijk een snack bij. Maar wat kies je als je op de lijn let? Rozemarijn van Lieshout is gewichtsconsulent en deelt haar favoriete snacks op CookLoveShare.

Cherrytomaatjes, komkommertjes en radijsjes

Groenten bevatten weinig calorieën, veel vezels (en vezels verzadigen!) en als bonus nog een portie vitamines en mineralen. Snijd een paar cherrytomaatjes, komkommer en radijsjes in reepjes, gooi ze in een mooi kommetje en je kunt naar hartenlust ‘snaaien’. Rozemarijn: “Probeer de groenten wel zonder dip te eten. Kun je echt niet zonder dipje, maak ‘m dan zelf van magere kwark, knoflook, peper en zout. Dippen in hummus mag ook, maar gebruik niet meer dan 2 lepels, want ook hummus bevat calorieën!”

Magere kwark

De eiwitten in kwark geven je snel een verzadigd gevoel. “Naturel kwark is het best, maar magere kwark met een vruchtensmaakje is ook goed. Check wel even het etiket om er zeker van te zijn dat er 0% vet in zit en er geen suikers zijn toegevoegd”, aldus Rozemarijn.

Iets uit je top 3, maar dan met mate!

Als je wilt afvallen werkt het niet om jezelf alles te ontzeggen. Rozemarijn: “Ik raad mijn cliënten altijd aan om elke dag iets te eten wat in hun top 3 van lekkers staat. Zoals een stukje chocolade. Bekijk de verpakking van je snack goed: bevat de hele reep 800 calorieën? Breek dan een vierde deel af om te snoepen, want zorg dat je tussen de 100 en (maximaal) 200 calorieën per snack blijft!”

Door elke dag iets te eten dat je lekker vindt, leer je met mate te eten en kun je meer genieten van je cheat-moment. Dit gaat je helpen om ook op andere momenten minder te eten dan je voorheen misschien zou doen. Maak hier een gewoonte van. In het begin kan het voorkomen dat je toch te veel gaat eten, maar na een tijdje lukt het je om ook jouw eigen top 3 van lekkers op tijd aan de kant te leggen en er pas de volgende dag weer van te snoepen.

 

afvallen

 Meer tips van Rozemarijn? Kijk op haar website Roosvisie.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien