On Your Feet! de Musical vanaf €39, klik hier

Help je huid een handje

Je bent wat je eet. Klopt dat wel?

Ja, zegt de wetenschap. Met een beetje mazzel – of een beetje hulp – blijft je huid jarenlang mooi en stevig als je de juiste stoffen binnenkrijgt.

Je huid is een van je belangrijkste organen, het beschermt je, regelt je temperatuur en houdt vocht vast. Maar liefst 16% van je gewicht bestaat uit huid, waarbij het eiwit collageen een belangrijke rol speelt in de structuur van de cellen, weefsels en organen. Helaas verlies je vanaf je 25e levensjaar ongeveer 1,5% collageen per jaar. En dat zie je terug in je huid: minder hydratatie en een doffige teint maken dat je er ouder uitziet dan je werkelijk bent. Je huid veroudert ook door gebrek aan bepaalde voedingsstoffen, door roken en/of drinken van alcohol en luchtvervuiling.

Helaas kun je niet aan alle schadelijke stoffen ontkomen, maar je kunt wel goed voor jezelf zorgen. Door het eten van de juiste voedingsmiddelen, door regelmatig te bewegen en eventueel het gebruik van supplementen die je huid stimuleren om er jonger en gezonder uit te zien. Een daarvan is Pure Gold Collagen van het Britse bedrijf Minerva Research Labs. Het is een drankje, dat onder meer bioactieve collageenpeptiden, hyaluronzuur, biotine, vitamines E, C en B6, koper en zink bevat, dat volgens dermatologen en artsen heel belangrijk is voor je huid. Het bedrijf doet al jarenlang onderzoek in samenwerking met Europese wetenschappers naar de werking van dit vloeibare voedingssupplement, met goede resultaten. Wij gaan het in ieder geval proberen.

Drink je huid strak

Deze flesjes van 50 ml zijn per 10 verpakt en te koop bij de apotheek, adviesprijs: €42. Meer info: gold-collagen.nl

Nog een paar tips van de deskundigen van Minerva Research Labs:

  • Je hebt elke dag vitamine C nodig (1000 mg). De grootste bron van vitamine C? Pepers (maar eet gerust een kiwi als je dat prettiger vindt)!
  • Je hebt ook elke dag vitamine B6 nodig, dit vind je in vlees, vis, eieren, graanproducten, aardappelen en peulvruchten. Vitamine B6 helpt bij je weerstand en je spijsvertering.
  • Eet vóór het sporten geen suiker(houdende producten), eet ná het sporten een avocado (voor de broodnodige vitamine E, dat goed is voor je immuunsysteem).
  • Zink helpt tegen acne, eczeem en andere huidaandoeningen – en ook tegen verkoudheid.

Op CookLoveShare lees je meer over voedingsmiddelen die goed zijn voor je huid:

5 x eet je huid mooi
Beauty food
50+? Zorg dat je deze voedingsmiddelen regelmatig eet

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien