On Your Feet! de Musical vanaf €39, klik hier

Last van migraine of hoofdpijn? Dit eten kan helpen

Hoewel bepaalde voedingsmiddelen – zoals cafeïne, chips en zuivel – bekend staan om het veroorzaken van hoofdpijn, zijn er ook tal van voedingsmiddelen die je kunnen helpen bij het voorkomen van migraine.

Dus weg met de pijnstillers en ga koken!

1. Donkere bladgroenten

Een van de meest herhaalde gezondheidsadviezen is om donkere bladgroenten te eten. En terecht, blijkt.

Spinazie, boerenkool, rucola en sla zijn slechts enkele voorbeelden van bladgroenten die worden geassocieerd met een vermindering van pijn, gerelateerd aan chronische aandoeningen – migraine inbegrepen.

Vooral spinazie is bijzonder rijk aan vitamine B2 en B6 en omega-3 vetzuren; bewezen migraine onderdrukkers. Vitamine B2 (ook bekend als riboflavine) is effectief gebleken bij het ​​verminderen van de frequentie, intensiteit en duur van hoofdpijn. Bij het zoeken naar de perfecte groene bladgroenten, houd dan het volgende in gedachten: hoe donkerder de de kleur, hoe hoger de voedingswaarde.

Last van migraine of hoofdpijn? Dit eten kan helpen 1

2. Noten en zaden

Grijp een handvol van je favoriete noten en zaden zodra de hoofdpijn komt opzetten. Uit onderzoek blijkt dat mensen die lijden aan clusterhoofdpijn en migraine een lager magnesiumniveau hebben dan de mensen die dat niet doen.

Neem daarom amandelen, sesamzaad, cashewnoten, paranoten, zonnebloempitten, pinda’s en walnoten voor een magnesiumrijke snack. En strooi voor een gezonde crunch zonnebloempitten in je salade in plaats van croutons. Zoals bij deze pastasalade met gegrilde courgette.

3. Rood vlees

The National Headache Foundation (USA) adviseert om af te blijven van bepaalde soorten vlees zoals dry-aged, gefermenteerde, gezouten of gerookte vleesproducten omdat deze tot migraine kunnen leiden. Maar het eten van puur natuurlijk rundvlees kan de oplossing zijn voor die ellendige hoofdpijn.

Rood vlees is namelijk rijk aan vitamine B2 en CoQ10: een natuurlijk voorkomende bloeddrukverlagende stof in het lichaam. Beiden zijn door The American Academy of Neurology en de Canadian Headache Society erkend als migraine-werende stoffen.

Rood vlees is zó 2015

4. Eieren

Ons favoriete ontbijt is ook een ‘eggcellente’ hoofdpijnbestrijder. B-vitamines spelen een grote rol bij de preventie én behandeling van hoofdpijn en migraine. Een dosis van 200 of 400 milligram riboflavine (vitamine B2) per dag is effectief gebleken bij het ​​verminderen van de frequentie, intensiteit en duur van je hoofdpijn.Twee grote eieren bevatten 24% van de dagelijkse behoefte aan riboflavine: ze vormen dus een grote bron van deze voedingsstof.

Met deze omelet met spinazie en tomaat sla je 2 vliegen in één klap: hij bevat natuurlijk eieren én bladgroenten.

5x romantische cupcakes 2

5. Volkoren granen

Een van de eenvoudigste kuurtjes tegen hoofdpijn is het vaak eten van volkoren granen. Het is bekend dat hypoglykemie (het hebben van een abnormaal lage bloedsuikerspiegel) kan leiden tot hoofdpijn.

Om een ​​hypoglykemie geïnduceerde migraine te voorkomen kun je het volgende doen: sla geen maaltijden over en eet complexe koolhydraten en vezels zoals boekweit, gerst, bulgur, volkoren haver, volkoren brood, quinoa en farro. Deze producten zorgen ervoor dat je langer vol zit en houden je bloedsuikerspiegel stabiel.

6. Koud watervis

Een studie onder een groep chronische hoofdpijn patiënten wees uit dat een verhoging van omega-3 vetzuren gecombineerd met een vermindering van omega-6 vetzuren leidt tot minder hoofdpijn per maand en tot verbeteringen van het welzijn in het algemeen. Eet wild gevangen koud watervis zoals zalm, haring, heilbot, makreel, sardines en tonijn om je omega-3 inname te vergroten.

Lees ook: Zo veel suiker mag jouw kind per dag
Lees ook: Altijd moe? Hier komt het door en zó krijg je weer energie
Lees ook: Dit eten zorgt voor een goede nachtrust

(Tekst: Nadine Hofman, bron: Prevention.com)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien