Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Leren eten: begin er zo vroeg mogelijk mee

Kinderen worden betere eters als ze zo vroeg mogelijk in hun leven nieuwe smaken leren kennen.

Het lijkt voor veel ouders een onbereikbare droom: kinderen die zonder zeuren hun bordje leegeten. Uit een vragenrondje onder de gebruikers van CookLoveShare Weekmenu blijkt dat dit de lust-ik-niet Top 7 van Nederlandse kinderen is:

  1. schaal- en schelpdieren
  2. olijven
  3. blauwe kaas
  4. pompoen
  5. aubergine
  6. spruitjes
  7. zuurkool

Leren eten: begin er zo vroeg mogelijk mee 1

Jong geleerd…

Nou zijn ook veel volwassenen geen liefhebbers van mosselen, spruitjes of schimmelkaas. Dat kan komen doordat ze als kind er (te) laat mee hebben kennisgemaakt. Volgens het Voedingscentrum kun je kinderen het beste leren eten als ze tussen de 0 en 2 jaar oud zijn. Op die leeftijd zijn ze nieuwsgierig naar nieuwe smaken, terwijl ze na die leeftijd eerder in de ‘lust ik niet’-stand gaan als ze iets nieuws voorgeschoteld krijgen. Jong geleerd, oud gedaan dus. Wennen aan nieuwe smaken gaat trouwens niet zomaar. Iets écht lekker vinden gebeurt soms pas na tien à vijftien keer proeven.

CookLoveShare Weekmenu: ook voor kieskeurige kinderen

Hier kun je voor de hele week het avondeten plannen. Elke week krijg je 20 recepten die zijn afgestemd op jouw eigen smaak – en die van kieskeurige kinderen. Daaruit stel je je weekmenu samen; makkelijk, snel klaar en erg lekker.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien