Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Maak makkelijk je eigen slingers

Je huiskamer heeft een feestelijke make over nodig, maar de slingers van het afgelopen feestje hebben het niet overleefd. Ze zijn kapot, oud of passen niet bij het thema. Wat doe je dan? Maak ze lekker makkelijk zelf.

Natuurlijk hebben we het niet over de standaard-vlaggetjesslinger. We zijn op zoek gegaan naar de meest creatieve slingers op het internet, die in (bijna) elk thema passen en gewoon heel leuk zijn om zelf te maken.

Maak makkelijk je eigen slingers

Ballonnen aan een touwtje

Je maakt makkelijk een slinger van ballonnen. Het enige wat je nodig hebt is een lange draad, een naald en een aantal ballonnen. Blaas verschillende ballonnen op in één kleur of juist allemaal verschillende kleuren, rijg ze vervolgens aan een draad door met naald en draad door het opblaasstukje van de ballon te rijgen. Doe dit met alle ballonnen en hang vervolgens de slinger door de huiskamer.

Maak makkelijk je eigen slingers 1

Omcirkeld

Heb je nog ergens serpentines liggen? Nee? Dat is helemaal geen probleem, je kunt namelijk makkelijk je eigen serpentines maken. Knip grote cirkels uit gekleurd papier en knip er vervolgens met een naar binnen draaiende beweging naar het midden, één grote spiraal van. Doe dit met verschillende kleuren en hang ze aan een touwtje door de huiskamer of aan het plafond.

Maak makkelijk je eigen slingers 4

Figuren voor de slingers

Heb je een themafeestje? Dan is een slinger met figuurtjes een hele makkelijke en leuke optie om je huis mee te versieren. Je kunt er zelfs een activiteit van maken!

Bedenk verschillende figuren die bij het thema passen zoals dieren, sprookjesfiguren of monsters. Print ze uit in kleur of op gekleurd papier en laat ze kinderen de figuren uitknippen. Je kunt de kinderen de figuren ook laten inkleuren. Hang ze vervolgens met knijpers aan een touwtje en je hebt een zelfgemaakte slinger!

Maak makkelijk je eigen slingers 3

Kwastjes, kwastjes, kwastjes

Gebruik verschillende kleuren crêpepapier en maak er franjes van. Deze bind je vervolgens bij elkaar en maak je verschillende kwastjes. De kwastjes kun je aan een touwtje knopen of met een knijper vastzetten. Zo heb je heel makkelijk en snel een prachtige nieuwe slinger.

(Tekst: Vivian Bierhuizen)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien