Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Met déze groenten maak je de ultieme curry

Ze zijn er in elk gezin: kliekjesdag, snackdag, visdag en ook de vegadag komt steeds vaker voorbij. Maar wat eet je wanneer je een keer geen – of minder – vlees wilt eten? Dan voeg je gewoon extra groenten toe! 

Een groenten-curry is een heerlijk gerecht dat je geheel naar eigen smaak kunt samenstellen, zodat íedereen in huis er zijn vingers bij aflikt. In veel van deze curry’s is een rol weggelegd voor groenten als wortel, (zoete) aardappel, pompoen, sperziebonen, peultjes en aubergine, maar er zijn er ook minder bekende veggies die jouw Aziatische hap nét even specialer maken.

1. Babymaïs 

Simpelweg een héle jonge maïskolf die je in z’n geheel kunt eten, een heuse verrijking voor de curry. Met z’n zoete smaak, knapperige bite (en ja, óók z’n schattige uiterlijk) zijn deze mini-kolfjes – zeker voor de kids – een schot in de roos. Deze Thaise rode curry met kip en babymaïs is to die for.

Met déze groenten maak je de ultieme curry 2

2. Thaïse aubergine

Deze groente lijkt in de verste verte niet op de glanzende, paarse vriend die wij in Nederland kennen, maar is wel degelijk familie van de gewone aubergine. Deze rondere variant kan wit, groen, oranje of paars van kleur zijn en is ideaal om mee te sudderen in de curry. Niet te vinden bij jouw supermarkt? Je maakt een goede kans bij de toko.

Lees ook: Deze groenten doen het goed in je wok

Met déze groenten maak je de ultieme curry 1

3. Taugé

Naast dat taugé rauw óf kort gewokt heerlijk smaakt in de curry, zijn deze spruiten van gekiemde peulvruchten ook bijzonder gezond. Taugé is rijk aan eiwit, vitamine B en ijzer. Een extra keer opscheppen kan dus zeker geen kwaad. Taugé is een onmisbaar ingrediënt in deze geurige Singaporese Laksa curry met rijstnoedels en garnalen.

Met déze groenten maak je de ultieme curry 3

4. Sugar snaps

Voor de gemakzuchtige keukenprinses zijn sugarsnaps een goede toevoeging. Deze knapperige, ietwat zoete kruising tussen peultjes en doperwten is namelijk enorm snel klaar én gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Sugar snaps geven een heerlijke bite aan deze goddelijke Thaise Massaman curry met kip en aardappelen. Wat overigens tot het lekkerste gerecht ter wereld is benoemd.

Met déze groenten maak je de ultieme curry 4

5. Paksoi

Deze grote witte stengels met groene bladeren zijn vaste prik in de Aziatische keuken, maar staat in Nederland nog niet héél vaak op het boodschappenlijstje. Toch eens kopen, vinden wij, want zeker in de curry is deze groente een lekkere smaakmaker. Aan de slag met paksoi? Probeer eens deze rode Thaise garnalen curry met paksoi en limoen.

Met déze groenten maak je de ultieme curry 5

6. Rode peper

En last but not least: de rode peper. Eén van de kleinsten, maar meest smaakvolle jongens in het groenteschap en een ware must voor een pittige curry. Vind je het snijden van dit ‘pittige’ exemplaar een ramp? Zo verwijder je de pitjes en zaadlijsten in een handomdraai:

Lees ook: Zo maak je je curry minder pittig (en lust íedereen het)

(Tekst: Justine Wouterson)

//

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien