Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

NK-Pannenkoeken bakken met Marike Geerdink

In 2017 vindt de vierde editie plaats van de Nederlandse Kampioenschappen Pannenkoeken bakken en wij hebben er zin in! Niet alleen omdat we écht heel erg van pannenkoeken houden, maar ook omdat hier de leukste, meest originele creaties voorbij komen. Inspiratie alom!

En als we het over originele creaties hebben, dan hebben we het met name over de sushi-pannenkoeken van Marike Geerdink van het Pannenkoekenhuis in Enschede. Zij won tijdens de vorige editie namelijk de originaliteitsprijs met haar pannenkoek. Komende editie doet ze voor de 3e keer mee: alle pijlen op wederom de originaliteitsprijs.

De wedstrijd

Zo’n originaliteitsprijs win je natuurlijk niet zomaar, daar gaat heel wat voorbereiding aan vooraf. Marike is daar eigenlijk wel het hele jaar mee bezig. Hier en daar doet ze een beetje onderzoek en probeert ze verschillende dingen uit.

Tijdens de wedstrijd heb je een kwartier de tijd om 2 pannenkoeken te maken. ‘Je moet dus iets bedenken dat simpel en snel is, dat iemand bij wijze van spreken ook thuis zou kunnen maken. Natuurlijk mag je het beslag wel van tevoren maken, dat heeft wel wat langer nodig dan een kwartiertje.’

NK-Pannenkoeken bakken met Marike Geerdink

Groenten

Dit jaar is het thema groenten. Binnen dit kader liggen zo enorm veel mogelijkheden, zijn er groenten die helemaal níet met pannenkoeken samengaan?

Marike: ‘Eigenlijk gaan alle groenten wel met pannenkoeken samen. In het restaurant zijn we daar al volop mee bezig. Wij hebben bijvoorbeeld een Oosterse pannenkoek op het menu staan, daar zit onder andere prei en taugé op. Maar we hebben ook een Afrikaanse pannenkoek met pittige tomatensaus en kip, daar gaan natuurlijk ook een heleboel groenten in. De mogelijkheden zijn eindeloos.’

Concurrentie

Marike: ‘Vorig jaar waren er zoveel leuke ideeën. Alles was mooi! De winnaar van de 1e prijs (’t Jagersnest van Gillian Wilkens) had ik er met de voorrondes ook al uitgepikt. Die had zo’n goede creatie gemaakt: een strawberry marshmellow pannenkoek. Ze hebben de basis van de pannenkoek in ere gehouden, maar er een hele originele twist aan gegeven. Die heb ik zelfs ook nog even mogen proeven: écht heel erg lekker.’

Je kunt wel zeggen dat het NK-Pannenkoeken bakken een heel leuke en positieve wedstrijd is. En bovenal: lekker. In november zijn de voorrondes voor het NK-Pannenkoeken bakken 2017. Wij kunnen nu al niet wachten!

NK-Pannenkoeken bakken met Marike Geerdink 3

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Beeld: Couverts)

//

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien