Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Samen eten doe je zó

Heerlijk om onder het eten, samen aan tafel, de dag te bespreken. Zo kom je dichter bij elkaar en wikkel je op een hele ontspannen manier de (soms drukke) dag af. Of je nu eet met je lief, je kinderen of vrienden, quality time aan tafel is belangrijk! 

Of het nu om je kind, partner, ouders, familie of een vriend(in) gaat, aandacht geven aan elkaar is ontzettend belangrijk. Aangezien eten verbindt, hebben we aan tafel de tijd om elkaar die aandacht te geven. Eten doe je op meerdere momenten van de dag en in verschillende gezelschappen, dus genoeg momenten om eens gezellig bij te kletsen!

Samen ontbijten

Natuurlijk heeft niet iedereen doordeweeks tijd om uitgebreid te ontbijten. Dus neem het er in het weekend van en geniet samen van heerlijke zelfgemaakte brioche broodjes of croissant muffins. Je kunt ze de avond van tevoren klaar maken of gewoon samen in pyjama op de ochtend zelf!

Samen eten doe je zó 5

Samen lunchen

Niet alleen knusse restaurantjes bieden je een lekkere lunch, zelf kun je dit net zo goed. Of je nu thuis een lunch organiseert voor de hele familie, een vriendengroep of je lief, je kunt dit zo intiem of bruisend maken als je zelf wilt. Met de kids is het maken van deze mini-pizza’s (en daarna als zoete middagsnack je eigen home made twix!) niet alleen heel erg gezellig, maar het enthousiasme bij het resultaat van een heerlijk zelfgemaakt hapje is natuurlijk ook erg leuk.
 Samen eten doe je zó 6

Samen dineren

Als de avond valt is ieder gezelschap intiemer en gezelliger. Samen eten met je lief is veel romantischer in de avond; eet samen eens een bord spaghetti à-la Lady & de Vagebond, of ga voor de zoete zonde en dip samen je home made brownies in een pan hete butterscotch...
Wanneer je met een grotere groep dineert is het leuk om een tapas avond te organiseren, waarbij iedereen een hapje maakt. Al die kleine hapjes verspreid over de tafel ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar het is ook nog eens super gezellig! 

Samen eten doe je zó 3

Lekker met z’n allen genieten van een grote pan paëlla, prikken in de fondue of roeren in een gourmetpannetje met vlees of visroept áltijd gezelligheid op. Maar probeer ook eens wraps te eten én te maken aan tafel. Vul je tafel met bakjes met toppings en knutsel met z’n allen aan tafel je wrap in elkaar. Wedden dat dit de ‘verbondenheid’ vergroot?

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien