Amsterdam Light Festival met korting >

Snacken + fietsen = goud

Wij Nederlanders weten wel hoe we moeten fietsen, maar weten we ook hoe we moeten snacken én fietsen tegelijkertijd? Als je een beetje á-la de gouden wielrensters Anna van Breggen en Elis Ligtlee vooruit wil komen, heb je natuurlijk wel goede brandstof nodig.

Dadels met pindakaas

Snijd grote medjool dadels in de lengte door (niet volledig, je moet ze hierna nog dichtklappen) en vul ze met pindakaas. Wikkel de dadels in folie, zo zijn ze easy mee te nemen in je binnenzak. De vezels in de dadels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel constant blijft en stabiliseert tegelijkertijd je energielevel.

Snacken + fietsen = goud

Pindakaas spritsen

En nu we toch nog in de pindakaas sferen zitten, raden we deze pindakaas spritsen ook van harte aan. Ken je die Calvé reclame uit 2010 met Pieter van den Hoogenband nog? Precies, haal eruit wat erin zit. Die extra mijl leg je af met een goeie lik pindakaas.

Snacken + fietsen = goud 4

Pistache nootjes en rozijnen

Hmmmm lekker nootjes en rozijntjes knabbelen aan de kant van de weg. Dit is niet alleen lekker; alleen al een kwart kopje droog geroosterde nootjes geven je de juiste hoeveelheid proteïnes en goede vetten. Pistaches bevatten van nature veel potassium, dat is een electrolyte dat je verliest door te zweten. Combineer de nootjes met rozijnen, die op hun plaats weer een goed alternatief zijn voor andere zoetigheden in energyrepen.

Muffins

Muffins zijn ideaal om mee te nemen onderweg. Wikkel ze goed in folie en je hebt een vullende en lekkere snack voor onderweg. Voor dat extra beetje energie zijn deze banaan amandelmuffins onze favoriet; de banaan en de gezonde vetten van de amandelen zorgen ervoor dat je nét dat beetje verder komt. Even geen zin in zoet? Probeer dan eens deze hartige muffins.

Snacken + fietsen = goud 3

Chocolade of soya melk

Zowel chocolade als soya melk bevatten een gezonde balans tussen koolhydraten en proteïnes, wat een positieve werking heeft op je spiermassa. Beide zijn rijk aan calcium. Om te voorkomen dat je teveel calcium verliest door je zweet, is het aan te raden dit te drinken vóór de inspanning.

Ontbijtkoek

Veel ontbijtkoeken bevatten te veel suikers, maar als je hem zelf bakt, heb je dat natuurlijk helemaal zelf in de hand. Probeer eens deze super vullende én gezonde ontbijtkoek. Een paar plakjes in je tas and you’re good to go!

Tip: smeer er een laagje margarine op met een snufje zout. Smullen!

Snacken + fietsen = goud 2

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Bron/beeld: Prevention, CookLoveShare) 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien