Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Susan Smit maakt een volwassen kidsproof gerecht

Schrijfster en single moeder Susan Smit noemt zichzelf culinair gehandicapt. Ze stelt niet alleen iedere dag opnieuw de vraag: wat eten we vandaag? Maar ook: hoe draai ik in hemelsnaam een simpele pasta in elkaar? Op CookLoveShare vertelt ze hoe het is om met 2 linkerhanden in de keuken te staan.

Op woensdagen spring ik, één seconde na het ‘namasté’ van de yogaleraar, van de yogamat om Goof als een haas van de crèche te halen en Linde bij een vriendinnetje op te pikken. Daarna is het plan om ze binnen anderhalf uur een maaltijd voor te zetten, in bad te doen en onder de wol te hebben. Topsport.

De woensdagavondmaaltijd moet gezond (duh) en smakelijk zijn (want anders duurt het opeten een uur) en binnen tien minuten op tafel staan, graag. O, en makkelijk te bereiden zijn, want ik ben een absolute beginner als het om koken gaat. Gerechten die als zodanig worden aangeprezen in mijn kennissenkring blijken bij nader inzien toch verdraaid tijdrovend, ook inderdaad te smaken als ‘Haast met bloedspoed’ – of al te kidsproof en dus totaal oninteressant voor een volgroeid mens. Maar ik heb er eentje ontdekt: spelttortilla’s met bonensalsa.

Eenmaal thuis posteer ik de kinderen met iPad op de bank (ja, hoor eens, anders krijg ik niets gedaan) en snijd drie tomaten, een gele paprika en wat bosui in kleine stukjes en kieper er zwarte bonen uit een potje bij. Ik leg de eerste tortilla in de pan tot hij goudbruin is en als ik hem omdraai strooi ik er wat geraspte kaas op (gesmolten kaas is een tovermiddel om kinderen wat dan ook te laten eten – onthoud dit). Ondertussen snijd ik verse basilicum en munt in zulke kleine reepjes dat kinderen ze er niet uit kunnen vissen en maak ik mijn signature dressing van olie, azijn, mosterd, peper en zout.

Gezwind presenteer ik de gevulde, opgerolde tortilla’s met de ‘gesmolten kaas’-kant naar boven en gaat de enige klacht die ik hoor over te weinig kaas. Voor mezelf voeg ik wat verse koriander toe en alles gaat schoon op. Namasté, wat u zegt.

Lees ook deze column van Susan Smit:

Susan Smit heeft een ‘Zomershizzle’

Foto: Milan Vermeulen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien