Amsterdam Light Festival met korting >

Tropische temperaturen? Dan verbrand je méér calorieën!

Eindelijk; het is écht zomer! Misschien merk je dat je meer zin hebt in fris, licht eten. Maar wist je dat je daadwerkelijk sneller afvalt met deze tropische temperaturen?

Dat meldt diëtiste Lynn de Merlier in het AD. Bij een temperatuur van 30 graden of hoger eet je namelijk tot een vijfde minder per dag. Dat is best goed nieuws!

Dag eetlust

Hoe dat precies zit? Bij een temperatuur van 27 graden neemt je energieverbruik met zo’n 10 procent af. Niet zo gek natuurlijk, dat je dan minder trek hebt. De Merlier: “Het hormoon serotonine dat instaat voor de eetlust, wordt bij hogere temperaturen in kleinere doses aangemaakt. Het gevolg is: minder honger.”

Trouwens: extra calorieën verbranden met weinig inspanning doe je zo

Vakantiekilo’s

Denk je nu: maar waarom kom ik dan altijd aan tijdens mijn vakantie? Lynn geeft aan dat dit komt doordat we ons eetpatroon vaak aanpassen op vakantie. “Veel zonaanbidders gaan ’s morgens uitgebreid ontbijten, vasten dan de hele dag en lopen ’s avonds drie keer met hun bord langs die rijkgevulde buffetten. Dan val je natuurlijk geen gram af, integendeel.”

En dan hebben we het nog niet eens gehad over dat wijntje op het terras en die cocktail (of twee) op het strand… Ook drinken veel mensen meer frisdrank tijdens hun vakantie. Oeps. Wat betreft afvallen profiteer je dus alléén van hoge temperaturen als je hetzelfde blijft eten.

Office life

Helaas: voor alle bikkels die gewoon doorwerken met hoge temperaturen hebben we minder goed nieuws. De Merlier: “Wie driekwart van de dag doorbrengt in een door airco’s gekoelde ruimte, gaat van het zomereffect niets meer merken en blijft ook gewoon stevig dooreten.” Helaas pindakaas. Geen zin om aan te komen? Dan kun je maar beter kiezen voor lekker lichte, frisse lunches. Ook geen straf, toch?

Tropische temperaturen? Dan verbrand je méér calorieën!

Lees ook: zó blijf je slank met al die bbq’s deze zomer
Lees ook: afvallen? Neem een bord pasta!
Lees ook: dit eet Dafne Schippers om in topvorm te blijven

(Bron: NU.nl, tekst: Simone Braaksma)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien