Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Wat te doen als het pijpenstelen regent?

Het is zeldzaam hondenweer. Maar laat dat de pret niet drukken, want ook als het pijpenstelen regent kun je leuke dingen doen, met vrienden of met de kids!

Kamperen bij ‘Camping Thuis’

Wie zegt dat een beetje regen de vakantiepret naar beneden haalt? We bouwen gewoon zelf een camping, lekker in de zitkamer voor jou en je lief of voor de kids. Maak met lakens een tent en leg deze vol met kussens. Een paar lantaarns, spelletjes, sandwiches en je camping is compleet! 

Wat te doen als het pijpenstelen regent?

Creatief met zout

Neem een stuk plat karton of stevig papier, een kwast, wat keukenzout, lijm en druppel wat gekleurd verf in kommetjes met water.

Maak met de lijm een tekening op het karton/papier. Strooi hier kleine beetjes zout overheen zodat dit vast blijft plakken. Druppel nu met de verfkwast het gekleurde water over het zout, druppel voor druppel. Het water wordt geabsorbeerd door het zout en de kleur trekt door het zout heen.

Bakken

Wij vinden niets lekkerder dan bakken op een druilerige dag. Met de kids of in je eentje: gezonde brownies, cupcakes, bananenbrood of zelf bonbons maken zijn ideale recepten om de warmte in huis te halen.

Wat te doen als het pijpenstelen regent? 1

Speurtocht voor de kinderen

Verstop de schat (bijvoorbeeld een vaas, een Barbie of een blik koekjes) ergens in huis. Geef de kinderen een beschrijving van de schat en hints waar de schat zou kunnen liggen. Teken een schatkaart en vertel er een spannend verhaal omheen. Wedden dat de regen compleet wordt vergeten?

Koekhappen

Even een nostalgisch plakje ontbijtkoek happen in de zitkamer. Span een touwtje van de ene kant naar de andere kant van de kamer en hang daar aan losse touwtjes plakken ontbijtkoek aan. Handjes op de rug en happen maar!
Tip: het allerleukst is natuurlijk om de ontbijtkoek eerst zelf te bakken. Klik hier voor het recept.

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Beeld: PeopleImages)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien