Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Wil jij een slim kind? Focus op de voeding!

Maak jij je kind wijs dat hij van spinazie eten net zo sterk wordt als Popeye? Of dat hij beter gaat zien als hij zijn worteltjes eet? Nu kun je ook nog zeggen dat hij er slimmer van wordt.

Scandinavisch dieet

Uit Fins onderzoek blijkt dat kinderen die het Baltische Zee-dieet volgen, ook bekend als het Scandinavisch dieet, een stuk slimmer zijn dan leeftijdsgenoten die dat niet doen.

De studie aan de Universiteit van Oost-Finland heeft 161 kinderen tussen de zes en zeven jaar gevolgd. Zij kregen een dieet met veel fruit, bessen, groenten, vis en volkorenproducten en weinig verzadigde vetten, rood vlees en suiker.

Los van hun sociaal-economische status, fitheid en activiteit scoorden deze kinderen significant beter bij leestesten. De conclusie van het onderzoek is dan ook dat voeding invloed heeft op het IQ van de kinderen.

Maar pas op

Je loopt wel het risico dat, wanneer je de volgende keer je kleine probeert over te halen om spinazie te eten (omdat hij dan zo sterk wordt als Popeye), hij je uitlegt dat dat niet alleen lukt op een bordje spinazie.

Lees ook:

Zo veel suiker mag jouw kind hebben
Last van migraine of hoofdpijn, dit kan helpen
Dieetgeheimen van Elle Macpherson onthuld

(Tekst: Merijn van den Boom.  Bron: Daily Mail. Beeld: Sanoma beeldbank/Oleg Dudko)

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien