Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zo koel je in 7(!) minuten je fles wijn

Met deze twee slimme keukentrucs koel je een fles wijn binnen een paar minuten. Super handig voor als je nog last minute van het zonnetje wilt genieten.

Geen kurkentrekker? Gebruik je schoen!

De enige ingrediënten die je nodig hebt om je wijn te koelen zijn ijsklontjes, koud water en zout. Hoera, nooit meer lauwe wijn mee naar het park!

Tip 1: vul een wijncooler met water en ijsklontjes en voeg daar ruim zout (6 eetlepels minimaal) aan toe. Het zout heeft een chemische reactie met het water waardoor de fles sneller koelt. Daarnaast wordt het vriespunt van het water iets lager, waardoor het ijs-watermengsel nog kouder is dan wanneer je geen zout toevoegt.

Tip 2: heb je wel een vriezer in de buurt? Maak dan een velletje keukenpapier nat met koud water, plak dat om de fles wijn en leg ‘m in de vriezer. Doordat het water in het keukenpapier bevriest en de fles helemaal omvat, wordt de inhoud nog sneller koel dan wanneer ‘ie gewoon in de vriezer staat.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien