Amsterdam Light Festival met korting >

Zó kook je slim op de camping

Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of niet, een paar handige doe-het-zelf tips zijn nooit verkeerd. 

Pannenkoeken
Dit kàn je natuurlijk gewoon kopen. Maar veel goedkoper is een lege ketchupfles vullen met pannenkoeken mix. Hierdoor heb je altijd de goede hoeveelheid en is ook nog eens makkelijk meenemen. Pancakes on the go!

Doe-het-zelf kampeertips 8


Kruiden
Vul lege Tic-Tac doosjes met kruiden. Dit bespaart enorm veel ruimte en kun je toch de keukenprinses uithangen!

Doe-het-zelf kampeertips 4

Lucifers
Bewaar je lucifers in een glazen pot en plak schuurpapier op de deksel. Zo blijven ze niet alleen droog, maar kun je ze ook direct aansteken! Voor de niet knutselaars: houd je lucifers droog  in een plastic bewaardoosje.

Doe-het-zelf kampeertips 5

Kruiden op de BBQ
Verse kruiden pluk je in landen als Frankrijk gewoon gratis uit de berm. Helemaal niet zonde van je geld dus om ze behalve op je vlees rechtstreeks op de kolen te leggen. Als de kolen allemaal grijs en assig zijn en je daar verse takjes rozemarijn of tijm op legt, krijgen vlees en groentes een heerlijke kruidige smaak.

Doe-het-zelf kampeertips 10

Croissants op een stokje
Koop een blik croissant-deeg en wikkel dit om een stokje. Eventjes boven het vuur en je hebt een heerlijk BBQ croissante! Tip: vul ze met worstjes, Nutella, Calvé pindakaas of marshmallow’s voor een extra smaaksensatie.
 Doe-het-zelf kampeertips 18

Sinaasappel-muffin

Snijd een sinaasappel doormidden, haal het vruchtvlees eruit en vul met een (thuis gemaakte) muffinmix of kaneelbroodjes mix. Wikkel dit in met zilverfolie, zet het op de BBQ en smullen maar!

Doe-het-zelf kampeertips 19

Alles in een potje
Grote verpakkingen bloem en suiker zijn niet altijd even prettig om mee te zeulen. Giet dit daarom over in plastic zakjes of bewaardoosjes of lege glaspotjes. Zo neem je nooit teveel mee!

Doe-het-zelf kampeertips 12

(Bron en beeld: Buzzfeed, Whipup, Trulysimple.com

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien