Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zo kun je koolhydraten eten zonder aan te komen

Wil je niets liever dan van die laatste vakantiekilo’s afkomen? Veel mensen schrappen dan als eerste pasta en brood van het menu, want: daar zitten koolhydraten in. 

En van koolhydraten word je dik, toch? Nou, nee. Uit onderzoek blijkt dat er ook koolhydraten zijn die je prima kunt eten zonder dat de weegschaal doorslaat. Een koolhydraatarm dieet volgen is dus niet per se nodig als je af wil vallen.

Wist je dat tropische temperaturen ideaal zijn om af te vallen? Lees hier hoe dat zit

Tropische temperaturen? Dan verbrand je méér calorieën! 1

Goede koolhydraten

Geraffineerde koolhydraten in witte meelproducten als rijst en pasta worden juist snel door het lichaam opgenomen en wél omgezet in vetcellen. Even overslaan dus, als je van die vakantiekilo’s af wil komen.

In deze 11 gerechten mis je de koolhydraten niet!

Zo kun je koolhydraten eten zonder aan te komen

Van bananen tot pasta

Nu vraag je je natuurlijk af: Welke koolhydraten behoren tot deze ‘goede’ groep? Nou, behoorlijk veel. Van volkoren granen, groenten en bonen, tot onrijpe bananen en bijvoorbeeld pannenkoekjes gemaakt van bruin rijstmeel.

Goed nieuws: zelfs in aardappelen en pasta zitten deze bijzondere zetmelen. Maar let op: zorg er wel voor dat je ze eerst laat afkoelen in de koelkast, want dan pas komen de resistente zetmelen vrij.

(Bron: Elite Daily, Tekst: Simone Braaksma)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien