Amsterdam Light Festival met korting >

Zo schil, ontpit en snijd je het best een pompoen

Pompoensoep, pompoencurry, pompoen ravioli, pompoentaart. In de oven, gestoofd of gepureerd. De mogelijkheden zijn eindeloos en stuk voor stuk om van te watertanden. Het pompoenseizoen is geopend en er zijn genoeg redenen om dat te vieren.

Krachtpatser van de herfst

Deze oranje herfstgroente is niet alleen enorm veelzijdig in de keuken, hij is ook nog eens erg goed voor je. Een pompoen bevat weinig calorieën, maar veel vezels die de darmflora en spijsvertering bevorderen.

Ook bevat hij net als wortels bètacaroteen (voorloper van vitamine A), wat weer goed is voor de ogen en huid. Verder is pompoen rijk aan diverse vitaminen, antioxidanten en mineralen, zoals vitamine B, C, E, kalium en ijzer. Kortom: pompoenen zijn de krachtpatsers van de herfst!

Een peulenschil

Eerlijk is eerlijk: een pompoen schillen en snijden is best een rotklusje. Maar met deze handige video wordt het een peulenschil:

Tip: gooi de pompoenpitten niet weg. Met een enorme variëteit aan voedingsstoffen zoals magnesium, koper, eiwitten en zink zijn de pitjes een ware voedingsbom. Rooster ze kort in een droge koekenpan en strooi ze over je salade of in je yoghurt.

Lees ook: Deze groenten en fruit zijn op hun allerbest in de herfst
Lees ook: Zet het seizoen op tafel: pompoen

(Tekst: Nadine Hofman)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien