Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zo vier je het perfecte kinderfeestje thuis

Bij het plannen van een kinderfeestje komt altijd ontzettend veel kijken: waar gaan we het feestje houden, wat voor leuke activiteit moeten we gaan plannen en wat voor snacks serveer ik? Gelukkig hebben we een aantal tips die ervoor zorgen dat je voor het perfecte kinderfeestje niet eens je huis uit hoeft.

Het plannen van een feestje kan ontzettend veel van je vragen en CookLoveShare wil het vooral makkelijk voor je maken. Daarom zetten we een aantal handige tips en trucs op een rijtje zodat jij het perfecte kinderfeestje in je eigen woonkamer kunt geven.

Super originele activiteiten

Je hoeft niet altijd enorm hard je best te doen, door een activiteit buiten de deur te organiseren. Gelukkig is er ook een aantal budget activiteiten die de kinderen gegarandeerd even bezighoudt.

Organiseer een superhelden, prinsessen of astronauten photoshoot. Het enige wat je nodig hebt is een doek waarop je kunt liggen of voor kunt staan en genoeg stof om leuke figuren uit te knippen. Versier het doek met het juiste decor: een hemel met sterren, een mooi kasteel of een stad in nood en verkleed de kinderen in de juiste outfit.

Zo vier je het perfecte kinderfeestje thuis 2

Sla een aantal kleine vogelhuisjes in en laat de kinderen ze versieren. Zeg dat de huisjes voor de kaboutertjes, trollen of elfjes zijn die ’s avonds een plekje nodig hebben om te overnachten. Ze maken meteen hun eigen traktatie om mee naar huis te nemen!

Wil je het simpel en makkelijk houden? Zet alle kinderen dan aan een grote tafel en laat ze lekker cupcakes versieren. Ideeën nodig? Bekijk dan onze cupcake workshop hier en laat je inspireren door de heerlijke variaties.

Je eigen versieringen

Je huiskamer feestelijk maken kan natuurlijk makkelijk met slingers, ballonnen en andere versieringen. Toch willen we je een aantal ideeën geven om deze slingers en ballonnen een upgrade te geven.

Blaas je ballonnen op een dip ze eerst in een laagje lijm voordat je ze in glitter of confetti doopt, zo geef je je ballonnen een verrassende en feestelijke twist. Hang ze vervolgens op aan het plafond of aan een lange draad en maak je eigen slinger van ballonnen!

Kerstlampjes zijn ook heel geschikt voor andere feestelijke gelegenheden! Gebruik kleine papieren bekertjes als een soort van kapjes om de lampjes heen, door er een kruisje in te knippen en de lampjes erdoorheen te steken. Wil je deze moeite niet doen? Dan zijn de lampjes op zichzelf ook al genoeg versiering natuurlijk.

Zo vier je het perfecte kinderfeestje thuis 1

Deze gaat mee naar huis

Als het feestje op zijn eind loopt, krijgen alle gastjes nog een traktatie mee. Van zakjes snoep tot kleine speelgoedjes, er is altijd wel wat te bedenken. Toch geven we je een aantal hele leuke creatieve ideeën.

Een overschot aan steentjes in de tuin of in het park in de buurt? Gebruik ze als stenen voor boter, kaas en eieren! Verzamel er 9 per kind, maak een zakje met het speelveld erop en teken onder de stenen een O of een X. Doe de stenen in het zakje en geef ze mee aan het einde van het feestje.

Heb je te veel snoepjes gekocht? Dan kun je de (ronde) spekjes, zoute stengels of kleine decoraties gebruiken als bouwpakket voor een sneeuwpop, een hond, een kat of hoe creatief je ook maar kunt bedenken. Stop deze ook in een klein zakje met instructies erbij voor het bouwpakket. Dan heb je een traktatie die lekker is en leuk.

(Tekst: Vivian Bierhuizen)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien