Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sprookjesachtig Cappadocië

Turkish delight
Dibek. Het beroemde streekgerecht testi kebab smaakt het lekkerst in dit knusse restaurant in het hart van Göreme. Dit stoofpotje van vlees en groenten wordt in een lemen pot bereid en gaat drie uur de oven in. Aan tafel wordt de pot gebroken, zodat u kunt beginnen.
U moet wel minstens vijf uur van tevoren reserveren om van dit bijzondere gerecht te mogen genieten (Hakki Pasa MeydanI 1, tel. 0090-38 42 71 22 09).

Ailanpa Wine Bar. Wijnliefhebbers kunnen in Turkije hun hart ophalen. In de gezellige setting van deze bar in Ürgüp drinkt u ’s avonds een fruitige Cappadocische wijn. In de winter kunt u zich heerlijk opwarmen aan de zelfgemaakte hot wine van eigenares Emine (Istiklal Cad. 22, tel. 00900-38 43 41 69 72).

Advertentie

Belisirma. Breng uw lunchpauze tijdens een wandeling in de Ihlara Vallei door bij restaurant Belisirma. De verse vis op het menu komt rechtstreeks uit de rivier waaraan de eetgelegenheid ligt. Het kabbelende water en de vrolijk fluitende vogels krijgt u er gratis bij (Belisirma Köyü Yolu, tel. 0090-38 24 57 30 57).

(W)onderwereld
Een mirakel dat u niet mag missen. Al in de prehistorie hakten mensen hun woningen uit de zachte rotsen om zichzelf te beschermen tegen vijanden. Zo ontstonden er hele ondergrondse werelden waar duizenden mensen leefden. Geschat wordt dat er 36 ondergrondse steden zijn. Een bekende is Kaymakli, waar u via smalle tunnels en schachten in woonvertrekken, kerkjes en op binnenplaatsen komt. Ga vroeg of laat op de dag om de grootste drukte te vermijden.

De lucht in
Altijd al een keer een vlucht in een hete­luchtballon willen meemaken? Dan is Cappadocië een uitstekende plek om dat te doen. Vanuit de lucht is het landschap nog spectaculairder. Vergeet niet wat warms aan te trekken, want het kan, zelfs in de zomer, best koud zijn in de lucht. Houd er rekening mee dat de vluchten bij slechte weersomstandigheden kunnen worden afgezegd. Een betrouwbare ballonvaartmaatschappij is bijvoorbeeld Kapadokya Balloons in Göreme (Nevsehir Yolu 14/A, tel. 0090-3842712442).

Libelle reisaanbieding
8 dagen Cappadocië & Turkse Rivièra vanaf € 430,- per 2 personen.

Samen met Summum.nl heeft Libelle een prachtige rondreis samengesteld. Elke tweede persoon is gratis en u kunt nu al voor € 430,- per twee personen boeken.

Dit gaat u doen

  • Dag 1: Vlucht naar Antalya en overnachting daar.
  • Dag 2: Vertrek richting Cappadocië. U reist door het Taurusgebergte naar de stad Konya. Bezoek aan het Mevlana Museum en de beroemde Sultanhan-Keravanserai, een oude rustplaats voor mensen en dieren langs karavaanroutes.
  • Dag 3: Een dagexcursie naar het sprookjesachtige tufsteenlandschap en een bezoek aan de onderaardse stad Kaymakli. Daarna bezoek aan de prachtige stad Göreme.
  • Dag 4: Bezoek aan het plaatsje Pasabag. Hier is de Monnikenvallei en begint de wandeling naar Zelve. U bezoekt drie verschillende dalen, waarna u verder gaat naar het Witte Dal of het dal waar de beroemde kameel van tufsteen te zien is. Bezoek tapijtknoperij.
  • Dag 5: Terugreis naar de Turkse Rivièra.
  • Dag 6: Bezichtiging van de beroemde, antieke stad Perge. Daarna naar Antalya, met bezoek aan een lokale Turkse markt. Bezoek aan een betoverend mooie waterval en een juwelierscentrum, waar u kunt zien hoe sieraden met de hand worden gemaakt.
  • Dag 7: Bezichtiging van het beroemde Romeinse theater Aspendos, bijwonen van een leermodeshow en een prachtige boottocht inclusief lunch.
  • Dag 8: Terugvlucht vanaf Antalya.

Prijs
Vanaf € 430,- voor twee personen. Kijk voor vertrekdata op: www.summum.nl/turkijecappadocie of bel 020-421 55 55, o.v.v. Libelle-aanbieding. De ANVR-Reisvoorwaarden zijn van toepassing op deze aanbieding.

Inbegrepen
– Retourvlucht Amsterdam-Antalya
– Transfer van en naar het hotel
– Ticketbelastingen en brandstof­heffingen
– Alle vervoer op reis­dagen met een comfortabele bus
– Accommodatie in drie- en viersterrenhotels
– Alle ontbijten en diners
– Bezoek aan Konya
– Bezoek aan Sultanhan-Keravan­serai
– Excursie naar Kaymakli
– Excursie naar Zelve
– Excursie naar Perge en Antalya
– Excursie naar Aspendos
– Nederlandstalige reisbegeleiding.

Niet inbegrepen
– Verplichte bijdrage calamiteiten­fonds € 2,50
– Reserveringskosten € 20,-
– Reis- en annuleringsverzekering
– Visumkosten € 15,- p.p.
– Alle overige maaltijden
– Alle entreegelden
– Extra excursies
– Eventuele vaccinatiekosten
N.B. Deze reis is helaas niet boekbaar voor kinderen tot zestien jaar.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op: www.SUMMUM.nl.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Nieuwe televisieklus voor Ferry Doedens na afscheid 'GTST'

Nadat Ferry Doedens noodgedwongen moest vertrekken uit Goede tijden, slechte tijden, heeft de acteur niet stilgezeten. Hij zocht een manier om geld te verdienen in de erotische hoek en het lijkt er nu op dat hij een nieuwe televisieklus te pakken heeft.

Volgens de laatste geruchten zou Ferry gaan presenteren voor omroep PowNed. Hij reageert nu zelf op deze geruchten.

Advertentie

Ferry Doedens stopt bij GTST

Dinsdag 9 maart zullen de kijkers van Goede tijden, slechte tijden zien hoe Ferry’s personage Lucas Meerdijk verlaat. Eind juni besloten EndemolShine en RTL in goed overleg dat de acteur zou stoppen bij de soap. De beslissing volgde nadat Ferry enkele keren de opgestelde coronamaatregelen van de producent had genegeerd.

Gevoel van rouw

Ferry speelde maar liefst 12 jaar in de soap. Zijn ontslag gaat hem dan ook niet in de koude kleren zitten. Eerder vertelde hij hierover dat het voelt als rouwen.

“Ik loop hier nu nog drie weken rond, met een heel gek gevoel. Het is een gevoel van rouw, ook al wil ik het niet al te zwaar maken. Wat wil ik, wie ben ik, waar ga ik heen in dit leven? Dat weet ik dus echt ook nog helemaal niet”, vertelde Ferry in een openhartige video. De acteur moest weer op zoek gaan naar een doel in zijn leven.

Erotische bijbaan

In Jinek vertelde Ferry onlangs hoe hij besloot om geld te gaan verdienen met het verkopen van erotische beelden. Hij vindt dat leuk om te doen én hij verdient er veel geld mee: “Ik moet zeggen dat ik er best veel lol in heb. Het is een leuke boterham. Ik kan er goed van leven.”

PowNed

Toch betekent dit niet dat Ferry helemaal van de televisie zal verdwijnen. Albert Verlinde maakte namelijk bekend dat Ferry gaat presenteren voor de omroep PowNed. “Ik kan dat vanavond onthullen. Het is eigenlijk nog helemaal niet de bedoeling dat het al naar buiten komt, maar Ferry is echt ontzettend ver met de onderhandelingen met PowNed“, aldus Albert.

Hij zou zelfs al een idee hebben wat Ferry daar gaat doen: “Daar gaat hij een reeks programma’s maken waarin hij verschillende werelden induikt. Misschien ook wel pikante werelden – dat zou zomaar kunnen bij Ferry Doedens.”

Reactie van Ferry

Ferry Doedens heeft nu zelf gereageerd. Hij laat weten dat het goed met hem gaat en wat zijn plannen zijn voor de komende periode: “Ik ben afgelopen weekend verhuisd naar mijn nieuwe huis in Amsterdam. Ik ben echt heel erg blij. Maar het is natuurlijk ook een spannende tijd voor mij. GTST was iets waar ik twaalf jaar lang iedere dag naartoe ging. Ik moet weer wennen aan het invullen van mijn eigen tijd. De wekker gaat niet meer iedere dag om acht uur. Ik kan mijn leven nu echt zelf gaan invullen. Er komen leuke nieuwe dingen aan.”

Of die leuke dingen programma’s voor PowNed zijn? Daar kan hij nog niks over zeggen.

Dít is de reden waarom GTST-ster Gigi Ravelli van de radar verdween

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Heeft 'MAFS'-deelnemer Aron een nieuwe vriendin? Monique reageert

Vlak nadat in het nieuws kwam dat ook Married at first sight-koppel Aron en Monique zijn gescheiden, bracht het tweetal naar buiten dat ze nog wel daten. Nu zijn er geruchten dat Aron een nieuwe vriendin zou hebben.

Monique legt uit hoe het zit en wat er nou écht aan de hand is tussen de twee.

Advertentie

Hoe zit het tussen Aron en Monique?

Monique vertelt hoe het contact met Aron is verlopen sinds de scheiding: “In december hebben Aron en ik de scheiding aangevraagd. We hebben elkaar daarna zo’n twee weken niet gesproken, maar toen begonnen de uitzendingen van Married at first sight en hadden we weer zo’n behoefte aan elkaar. We spreken elkaar nu dagelijks.”

Nieuwe vriendin

Of het klopt dat Aron een nieuwe vriendin heeft? Monique vertelt: “De berichten dat Aron een nieuwe vriendin zou hebben, bereikten mij ook. Ik moet daar stiekem een beetje om lachen. Kijk, als het zo is, dan gun ik het hem van harte, maar het is niet waar. Als Aron echt een nieuwe vriendin zou hebben, had hij mij dat allang verteld. Wij voelen heel veel respect naar elkaar toe en hebben ook de afspraak gemaakt dat mocht zoiets gebeuren, we daar eerlijk over zijn.”

Geruchten

Monique heeft wel aan Aron gevraagd of de geruchten klopten: “Ik heb Aron wel gevraagd naar de geruchten over hem en zijn nieuwe vriendin, maar Aron ontkrachtte het verhaal direct. Dus nee, Aron heeft geen nieuwe vriendin.”

Ook zegt ze: “Aron en ik zien elkaar momenteel zelfs regelmatig. Aron en ik zijn na het beslismoment op 18 oktober 2020 samen een weekend weggeweest naar Noordwijk en we zagen elkaar vrijwel elk weekend. Daarnaast zijn we zelfs nog samen op vakantie geweest naar Gran Canaria. Als we samen waren leek het wel of we in elkaar versmolten, maar door de weeks als we niet samen waren was het ook prima.”

Diepe vriendschap

Of Monique en Aron samen zijn? Monique noemt wat de twee nu hebben een diepe vriendschap: “Voor nu hebben Aron en ik een hele diepe vriendschap en geven we heel veel om elkaar. We komen een beetje in rustiger vaarwater en hebben nu alle tijd en rust om uit te zoeken of we onze diepe vriendschap kunnen uitbouwen tot iets meer. We blijven elkaar de komende periode in ieder geval veel opzoeken. Laat die lentekriebels maar komen. Ik ben er klaar voor.”

Fidan Ekiz vertelt openhartig over liefdesleven na scheiding

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Telegraaf. Beeld: RTL, Alieke de Bie

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Nog héél even wachten: dit zijn waarschijnlijk de versoepelingen vanaf april

In maart moeten we nog even doorbijten, want Rutte en De Jonge zullen maandagavond tijdens de persconferentie helaas met maar weinig versoepelingen komen. Gelukkig werkt het kabinet er wel aan om de samenleving over drie weken wat meer lucht te geven. 

Maandagavond om 19.00 uur is er opnieuw een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, waarin ze wel of niet versoepelingen gaan aankondigen. Dit zijn de verwachtingen:

Advertentie

Verlenging

Ten eerste wordt hoogstwaarschijnlijk de avondklok verlengd. De huidige avondklok loopt tot maandag 15 maart, maar de kans is groot dat het kabinet maandag laat weten dat de avondklok de hele maand maart nog van kracht blijft. Ook dit keer zal een week voor de afloopdatum worden besloten of de avondklok wel of niet wordt doorgezet.

Het kabinet verlengt ook het negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland tot 15 april. Mensen wordt dringend afgeraden om op reis te gaan zonder noodzakelijke reden.

Verder blijven de hogescholen en universiteiten nog zeker tot 1 april dicht. Hetzelfde geldt voor de terrassen, die blijven waarschijnlijk zelfs tot Pasen gesloten. En als laatste kan ook de detailhandel geen grote versoepelingen verwachten.

Enkele versoepelingen

Wat wel gaat veranderen is de zwemles voor kinderen. Vanaf 15 maart wordt het voor kinderen weer mogelijk om zwemles te volgen in de binnenzwembaden. De reden voor deze versoepeling is dat als er te grote achterstanden ontstaan, het verdrinkingsgevaar in de zomer kan toenemen.

Daarnaast worden de bezoekregelingen in verpleeghuizen waarschijnlijk iets verruimd. Dit komt doordat zowel de bewoners als het personeel veelal is gevaccineerd.

April

Dat is nog niet zo veel, maar het kabinet kijkt voor versoepelingen van de coronamaatregelen vooral naar volgende maand. Zo hopen ze in april het hoger onderwijs weer gedeeltelijk toegankelijk te maken en de terrassen weer te openen vanaf het Paasweekend. Verder willen Rutte en De Jonge dat er meer mogelijkheden komen voor winkels en consumenten.

Maar om dat mogelijk te maken, moeten de coronacijfers er wel beter uitzien dan nu het geval is. Afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemiddeld 4507 besmettingen per dag en dat is echt nog aan de hoge kant. Wel is het aantal coronapatiënten op de intensive cares al drie weken stabiel.

Niet besmettelijk

Ondertussen werkt het kabinet aan een bewijs van niet-besmettelijkheid om mensen wat meer vrijheid te geven. Dit ‘coronapaspoort’ geldt voor alle gevaccineerden, maar ook voor mensen die zich hebben laten testen of mensen die onlangs corona hebben gehad en daardoor immuun zijn. De bedoeling is dat je met dit bewijs gewoon weer naar een festival, concert of bioscoop kan.

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zegt in een interview met de NOS dat het kabinet hier druk mee bezig is. Het kabinet hoopt dat het bewijs van niet-besmettelijkheid voor de zomer technisch mogelijk is. De kans is groot dat De Jonge tijdens de persconferentie hier meer over zal vertellen.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD, NOS. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

7x vegetarische voedingsmiddelen waarin zelfs meer ijzer zit dan in rood vlees

Als je (bijna) geen vlees eet, ben je misschien bang dat je een ijzertekort oploopt. We weten namelijk allemaal dat rood vlees veel van dat belangrijke mineraal bevat. Maar wist je dat er in veel vegetarische voeding zelfs méér ijzer zit? Libelle zet de belangrijkste producten voor je op een rij.

Het leuke is dat de producten nog ontzettend lekker zijn ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van drop? Ja, echt!

Advertentie

Linzen

Linzen zijn niet alleen ontzettend veelzijdig en lekker, maar ook nog eens een grote bron van ijzer. Want 4 theelepels linzen bevatten al 4,5 milligram ijzer. Dagelijks hoeft een vrouw gemiddeld 14,8 milligram ijzer per dag binnen te krijgen, dus met het eten van een portie linzen kom je al flink in de buurt. De peulvrucht kun je gemakkelijk door salades, soepen of curry’s verwerken en is nog eens heel voedzaam ook.

Vijgen

Op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje? Dan is een handje vijgen een goed idee. Je kunt zowel de gedroogde als de verse variant eten als lekkere snack waarmee je ook nog eens veel ijzer binnenkrijgt. Een vijg bevat namelijk 2 milligram ijzer. Eet er een paar per dag en je bent al goed op weg om voldoende ijzer binnen te krijgen.

Sesamzaadjes

Sesamzaadjes zijn maar klein, maar onderschat ze niet. Door dagelijks wat van de zaadjes over je eten te strooien, krijg je namelijk al veel van het belangrijke mineraal binnen. 20 gram sesamzaadjes bevat welgeteld 3 milligram ijzer.

Tofu

Vegetariërs en veganisten zijn niet onbekend met deze vleesvervanger en dat is niet voor niets. Tofu is niet alleen een grote bron van eiwitten, laag in calorieën en voedzaam, maar ook nog eens een zeer grote bron van ijzer. Per portie van 100 gram krijg je namelijk 3,5 gram ijzer binnen.

Drop

Gezond is drop natuurlijk niet echt, maar ook deze snoepvariant bevat veel ijzer. Dus als je geen zin hebt in gezond eten, maar wel wilt letten op het binnenkrijgen van voldoende ijzer, kun je ook gewoon de snoeppot induiken. 50 gram dropjes staan namelijk gelijk aan 4 milligram ijzer.

Boerenkool

Boerenkool is nog altijd populair en dat is niet zomaar. Boerenkool als basis voor salades, door stampotten en zelfs door smoothies, overal wordt gesproken over deze gezonde groente. 150 gram boerenkool bevat 3 milligram ijzer, dus blijf het vooral lekker in je salades en smoothies gebruiken.

Pistachenootjes

Lekker bij de borrel, als tussendoortje of door salades; pistachenootjes kun je op heel veel verschillende manieren door gerechten verwerken. En dat is een goede keuze, want daarmee zorg je ook nog eens dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. De kleine nootjes moet je niet onderschatten, want ze bevatten namelijk 14 milligram ijzer per 100 gram.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

ijzer Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien