null Beeld

PREMIUM

Flory: “Of Mallorca mooi was, vroeg mijn moeder. Ik moest haar het antwoord schuldig blijven”

Flory Hartog (53) is chef tekst. Ze is getrouwd met Tjerk en heeft twee kinderen: Sepp (16) en Kobus (13).

Flory Hartog

Brommer

De herinneringen aan mijn eerste vakantie op Mallorca zijn enigszins wazig. Ik was er zonder ouders met een schoolvriendin. De vele martini’s die ik daar achterover sloeg en de kleine hoeveelheid uren slaap hebben daar vast iets mee te maken. Als ik aan dat eindexamentripje terugdenk, komen vooral de kleuren blauw (van het zwembad), zwart (van de outfit van de Spaanse ober die mijn vriendin en ik vieze Nederlandse woorden leerden) en donkergrijs. Die laatste tint heeft te maken met een gebeurtenis waarbij ik mijzelf op een avond terugvond op het asfalt, nadat de Spaanse jongen, bij wie ik achterop zat, met z’n brommer tegen een openstaand autoportier aanreed en ik met een harde bons op straat belandde. Ik kwam er – letterlijk – met een paar kleerscheuren vanaf. Gelukkig.
Toen mijn moeder bij thuiskomst vroeg of het een mooi eiland was, moest ik haar het antwoord schuldig blijven. Nee, ik had niets gezien van de omgeving, behalve dan het strand en de plaatselijke horeca. O, en de supermarkt, waar het zó heerlijk koel was dat we er drie keer per dag iets kochten. Afgelopen voorjaar ging ik, 35 jaar na die eerste keer, in de herkansing. In plaats van achter op een brommer stapte ik nu op een elektrische fiets en ontdekte ik dat als je dit eiland in een nuchtere staat beleeft, het heel veel moois te bieden heeft. Véél meer dan zon, zee, zuipen en zoenen met een brokkenpiloot.

null Beeld

Volgende week in Libelle:
Mooi Mallorca,met de beste tips om dit eiland te ontdekken

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden