null Beeld stocksy
Beeld stocksy

PREMIUMEditorial

Hilmar: “Afgelopen jaar kwam er een bruut einde aan mijn blauwe droom”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Zo’n bloeiende blauwe regen, o, dat is toch een dróóm, zo mooi. Wisteria moet ik natuurlijk eigenlijk zeggen, maar dan zou het net zijn alsof ik verstand heb van plantennamen en dat heb ik helaas niet echt, al mijn pogingen ten spijt. Het maakt niet uit, zelfs de grootste tuinprutser waardeert zo’n wisteria vol ijlblauwe of juist prachtig paarsblauwe trossen bloemen. Dus toen onze druif het na jaren trouwe dienst opeens begaf, zag ik mijn kans schoon. Nu zou ik óók een blauwe regen langs de muur omhoog kunnen laten kruipen naar ons het balkon. Nu zouden er bij mij ook voorbijgangers even stilstaan, naar boven kijken en de wisteria bewonderen.

Hup, een paar klinkers eruit, er werd een gat gegraven en ik plantte er een bloeiend baby-exemplaar in: volgens Google de enige garantie op die zo innig gewenste trossen. Mijn lentes konden niet meer stuk, want de wisteria groeide als kool en bloeide elk jaar nog uitbundiger dan het seizoen ervoor.

Afgelopen jaar kwam er een bruut einde aan mijn blauwe droom. Tijdens een klusje aan de buitenmuur bleek de blauwe regen het balkon, waar hij zich zo decoratief omheen had geslingerd, volledig te hebben gewurgd. Helemaal uit zijn voegen getrokken, de spijlen waren aan gort en het was bijna een wonder dat er niet al een stuk balkon op een nietsvermoedende wandelaar was gestort. Ik had geen keus: mijn trots moest eraan geloven. Had ik destijds maar even verder gelezen op internet, want behalve dat wisteria’s geen bloemen geven tenzij je ze bloeiend koopt, staan ze er ook om bekend dat ze nogal veel kapot kunnen maken op hun tocht naar zonlicht.

Doe uw voordeel met deze kennis want ik moet het voorlopig doen met genieten van het prachtige artikel over deze klimmer met gebruiksaanwijzing.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen en een hond.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden