null Beeld Unsplash
Beeld Unsplash

PREMIUMeditorial

Hilmar: “De afwasmachine inruimen? Dat is al sinds jaar en dag niet mijn domein”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Ik citeer ietwat losjes de filosoof Epictetus: “Geef me de moed om te accepteren wat ik niet kan veranderen en de kracht om te veranderen wat ik niet kan accepteren.” Het advies van deze stoïcijn uit de Griekse oudheid is zo slecht nog niet. Neem de situatie rondom het dopje van de tandpasta. Dat dopje schijnt in menig huwelijk voor vreselijke taferelen te zorgen, maar dankzij Epictetus zitten Wim en ik daar prima in.

Ten eerste doen we beiden de dop erop, maar zelfs als dat niet zo zou zijn: we hebben beiden onze eígen tandpasta. Van een ander merk. Accepteer én verander, zo simpel kan stoïcijns leven zijn.

Ten tweede heb ik een behoorlijk opgeruimde man die een strikt beleid voert inzake de afwasmachine inruimen – ook al zo’n dealbreaker in de relationele sfeer. Hij mag niet te vol en bepaalde items moeten schuin erin anders blijft er een restje water in staan en wordt de rest van de vaat alsnog nat bij het uithalen. Ik heb dat geaccepteerd en dus is de afwasmachine al sinds jaar en dag niet mijn domein. Wat ik dan weer niet accepteer zijn al die openstaande laatjes, kastjes, deurtjes en klepjes in huis. Man en zonen doen die gewoon niet dicht. Ik wel, met een extra harde klap. Dat is niet zoals Epictetus het heeft bedoeld, denk ik, maar het lucht wel op en dichte lades zijn sowieso beter voor de feng shui van de ruimte.

Maar goed, er blijven nog heel veel andere relationele perikelen over. En op al die vragen die je liever niet aan vriendinnen stelt, geeft ons panel van drie deskundigen uiterst verhelderende antwoorden, lees je hier. Doe er je voordeel mee! En koop sowieso altijd je eigen tandpasta.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden