null Beeld

COLUMN

Roos: “Ik heb nu een mobiel, een slanket én een capusjaal – mijn leven is bijna compleet”

Roos Schlikker

Roos is dol op gadgets die het leven net even wat makkelijker maken, net zoals lifehacks. Ze kon haar geluk dan ook niet op toen er deze week weer een pakketje bezorgd werd...

Ik heb veel te doen in weinig tijd. Chronisch. Daar kom ik vast nooit van af. Daarom houd ik zo van gadgets. Die beloven je altijd een enorme tijdsbesparing. Die belofte maken ze overigens nooit waar. Natuurlijk, ooit meende ik dat een telefoon waarmee je kunt e-mailen en de route in een vreemde stad opzoeken me veel tijd zou schelen. Wist ik veel dat we er tegenwoordig met z’n allen eindeloos lang over doen om een bestemming te bereiken omdat we de halve tijd zitten te scrollen en te appen?

Capusjaal

Toch blijf ik dol op goede tijdsbesparingsmogelijkheden, lifehack-weetjes, inventieve uitvindingen die mijn leven makkelijker moeten maken. Ik heb met name een zwak voor het twee-in-één-concept. Vorig jaar kocht ik in een winkeltje een gigantische sjaal met een capuchon eraan. In eerste instantie is het een belachelijk groot en vormeloos ding waarvan omstanders zeiden: “Wat trek jij nou aan?” Maar als ik me er eenmaal in had gewikkeld, was het ge-wow niet van de lucht. Niet lang daarna bleven mensen me maar vragen waar ik die capusjaal toch vandaan had.

Afgelopen week werd een pakketje bezorgd. François had punten gespaard met een of andere actie en mocht een cadeau uitzoeken. Hij koos een warm fleecedeken, voor als ik op koude avonden tv zit te kijken. Ik maakte het pakketje open en haalde er een grote, zachte, rode doek uit. Hé, maar wat raar, het leek wel of dat ding mouwen had. Een deken met mouwen? Wat was dit? Briljant! Iedereen die weleens met een dekentje op de bank zit, kent het probleem: je wilt ook je armen warm houden, maar probeer maar eens je kopje thee te pakken als je je handen net helemaal onder de deken hebt gepropt. Dat gaat dus niet. Met mijn ‘slanket’ – ik heb het niet verzonnen, deze uitvinding heeft een naam – kan dit alles wel.

Nog even en mijn leven is compleet. Ik heb een mobiel, een slanket en een capusjaal. Nu zoek ik nog een multifunctioneel apparaat dat mijn voeten masseert en me tegelijkertijd hapjes voert, vervelende mensen aan de telefoon afpoeiert en mij zo nu en dan vertelt dat ik heus alle tijd heb voor de dingen die ik moet doen. En anders geeft het ook niets, want een lege to do-lijst wordt zwaar overschat. Voor tips houd ik me aanbevolen.

Roos Schlikker (46) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden