null Beeld

PREMIUMCOLUMN

Roos: “Opeens word ik pissig. Laat Linda met rust!”

Roos Schlikker

Er gaan geruchten rond dat Linda de Mol weer terug is bij Jeroen Rietbergen. Roos deelt haar mening.

Hoofdschuddend zitten de commentatoren van de showbizzrubrieken naar elkaar te staren. Dit kan toch niet? Dit dóe je toch niet? Wat een schande! En zo gênant! In eerste instantie denk ik dat het om een nieuwe rel gaat rond een zanger die zijn vrouw heeft geslagen. Of een opstoot van een collegaatje in een supermarkt. Of een actrice die in het bed van haar echtgenoot heeft gepoept, zoals bij Johnny Depp. Maar dan hoor ik haar naam vallen: Linda de Mol. En hoor ik het grote euvel: ze is misschien bij haar geliefde terug.

De commentatoren van de sterren kunnen er niet over uit. Ze spreken erover alsof de presentatrice een zware misdaad heeft begaan, omdat ze haar man, die inmiddels de bijnaam Vieze Jeroentje heeft, misschien weer enigszins in haar leven toelaat. Want zo’n kerel (voor wie onder een steen heeft geleefd: Jeroen Rietbergen werkte bij The voice en heeft daar diverse relaties aangeknoopt met jonge kandidaten), die neem je niet terug. Nimmer. Nooit!

Ik hoor het aan en begrijp het sentiment. Tegelijkertijd denk ik: naast het leed van de slachtoffers is er nog een heel kwalijke kant aan al die MeToo-kwesties: de positie van ‘de vrouw van’. Je kunt het namelijk nooit goed doen. Of je bent de echtgenote die het allemaal stiekem wist, maar oogluikend toestond. Of je bent de zielige verlatene. Of je bent de feeks die haar man het huis uit trapt en een verbitterde ouwe tante wordt. Of je bent een slappeling die het allemaal accepteert, en na de nodige sorry’s zijnerzijds de hand over het gekwetste hart strijkt en de man weer toestaat in haar huis, hoofd en bed.

Opeens word ik pissig. Laat die vrouw met rust! Het gaat ons niet aan wat zij wel of niet vergeeft. Het is onze zaak niet of ze voor zichzelf kiest of voor de ander. Misschien kiest ze wel voor zichzelf als ze mét de ander is. En waarom moeten vrouwen toch altijd de schande dragen van wat kerels hebben geflikt? Híj kon zijn vingers niet thuishouden, maar zíj moet nu verantwoording afleggen. Wat een onzin. Voor wat het waard is, zou ik haar maar één ding willen zeggen: word gelukkig, met of zonder hem. Maar word vooral gelukkig. Dat is de grootste wraak op alle mensen met een mening over je.

Roos Schlikker (46) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden